40860496 267716340532547 8015980318186012672 o

Lansarea celei mai mari platforme digitale de logopedie din România finanţată într-un proiect de tip PTE

Joi, 20 septembrie 2018, a fost lansată platforma digitală - Timlogo - de terapie logopedică din România, cu un grad ridicat de interactivitate şi antrenare a limbajului, adaptată la specificul lingvistic al limbii române.

Finanţat în prima competiţie de tipul Transfer la operatorul economic (PTE), din cadrul P2:Creșterea competitivității economiei românești prin CDI, PNCDI III, proiectul "Tehnologii informatice multiplatformă cu aplicații interactive in limba română pentru terapie logopedică - TIMLOGORO" a fost implementat în perioada octombrie 2016 - septembrie 2018. Coordonatorul proiectului a fost ASCENDIA SA având ca Parteneri: Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău şi Universitatea Bucureşti. Valoarea totală a proiectului fiind de 2.125.216 lei din care 1.660.041 lei de la bugetul de stat iar 465.175 lei a reprezentat cofinanţarea.

Obiectivul principal al platformei Timlogo este să ajute atât copiii cât şi adulţii, să aibă acces mai uşor la terapia logopedică pentru a-şi rezolva problemele de vorbire. Platforma poate fi folosită atât în cabinetul logopedic, cu ajutorul terapeuţilor, cât şi acasă de către cursanţi.

Timlogo se adresează atât practicienilor în domeniu logopediei, consilierilor şcolari cât şi pacienţilor şi întreţinătorilor acestora, educatorilor şi/sau învăţătorilor, părinţilor, pacienţilor adulţi dar şi instituţiilor publice (cum ar fi grădiniţe şi şcoli, în cazul minorilor, centre de recuperare pentru pacienţi adulţi, spitale etc.).

Platforma conţine 34 de module logopedice digitale. În fiecare modul sunt incluse activităţi interactive de învăţare: video, animaţii şi jocuri interactive de consolidare. De asemenea, fiecare modul are un anumit personaj, de obicei câte un animal, plantă sau pasăre, care, împreună cu avatarul, introduc utilizatorul în activitatea de învăţare printr-un scurt dialog animat.

Mai multe detalii
Știri asociate:
03 Jun 2020

RAPORT DE ACTIVITATE. Competiţia „Proiect de transfer la operatorul economic” PTE 2019

În anul 2019 a fost lansată competiţia de proiecte de tip „Transfer la operatorul economic”

05 Mar 2020

Rezultate finale PTE - Transfer la Operatorul Economic

În cadrul Programului 2: Creșterea competitivității economiei românești prin CDI, a fost afişată lista cu rezultatele finale a propunerilor de proiecte din Competiţia Transfer la Opera...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4062, O: 466]