Instrumentul financiar InnovFin

Complementare finanțării pe bază de granturi din PNCDI III și din alte surse, sunt disponibile surse de finanțare rambursabilă din programele existente la nivelul Uniunii Europene (UE). Facilitățile de finanțare, de tipul garanțiilor, împrumuturilor sau participațiilor la capital, sunt din ce în ce mai mult utilizate ca instrumente de implementare a resurselor limitate ale bugetului UE, iar reglementările și instituțiile europene vin în întâmpinarea cerinței de simplificare a modului în care acestea să poată fi utilizate în combinare cu granturi.

Programul Orizont 2020 oferă instrumentul financiar InnovFin  cu două componente: facilități pentru împrumuturi, respectiv participații la capital. Instrumentul este implementat de grupul Băncii Europene de Investiții, respectiv prin BEI și prin Fondul European de Investiții și are următoarea structură:


Instrumentul financiar InnovFin poate fi accesat fie prin intermediari, fie direct de la Banca Europeană de Investiții, după caz. Exemple și detalii privind acest instrument au fost prezentate de grupul Băncii Europene de Investiții în cadrul seminarului organizat la București, în data de 3 martie 2017, privind modalitățile de finanțare a inovării prin InnovFin și o aplicație utilă este disponibilă aici.

Mai multe informații despre oportunitățile de finanțare oferite de grupul BEI și despre activitatea sa în România găsiți pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

https://uefiscdi.ro/instrumentul-financiar-innovfin
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.204, O: 116]