Banner articol Noutati 1

2022 în retrospectivă

Privind retrospectiv, la final de an, am selectat 22 de acțiuni care surprind complexitatea și varietatea activităților desfășurate la nivelul departamentelor UEFISCDI.

Regăsim aplicații și platforme pentru promovarea programelor de studii ale universităților din România, analize și studii relevante pentru învățământul superior, alături de platforme dedicate infrastructurilor tehnologice si de cercetare, mai precis, a serviciilor și echipamentelor asociate acestora, precum și un punct unic de acces, pentru actorii interesați de resurse și noutăți din sfera științei deschise.

De asemenea am contribuit la elaborarea cadrului Strategic Național de Cercetare, Inovare și Specializare Inteligentă și a Planului Național de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2022—2027, ambele documente adopate prin hotărâre de guvern.

Am organizat numeroase procese de evaluare, prin intermediul platformelor dezvoltate in-house, atât la nivel internațional, cât și național.

Am acordat consiliere & training și am realizat o serie de materiale suport, prin NCP@UEFISCDI, pentru cei interesați în depunerea unor aplicații în cadrul apelurilor de proiecte din Programele Orizont Europa.

Am continuat demersurile privind adoptarea unor măsuri privind egalitatea de gen prin lansarea unui Ghid pentru prevenirea hărțuirii sexuale la locul de muncă, ce explică conceptele asociate hărțuirii sexuale, pentru a putea face eventualele abateri ușor recognoscibile și prezintă mecanismele de raportare disponibile.

Am continuat serie de campanii dedicate comunicării științei și prezentării cercetătorilor și proiectelor cu impact pentru societate.

Accesați www.2022.uefiscdi.ro pentru a descoperi cele 22 acțiuni.
Știri asociate:
22 Dec 2022

Apel prezentări Conferință iHED - International Higher Education Dialogue 2023

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) susține i...

21 Nov 2022

Follow-up International Funders Workshop: The Future of Research Software

În zilele de 8-9 noiembrie, reprezentanți din peste 25 de organizații de finanțare a cercetării din întreaga lume, fundații, organiza...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.5726, O: 148]