Banner Noutati M ERANet 1

82 de aplicaţii ce însumează 153 de parteneri români se regăsesc pe lista pre-propunerilor de proiecte depuse în apelul M-ERA.Net3 2021

493 de pre-propuneri, însumand un buget total de 475 milioane euro și 2171 de aplicanţi, din 32 de ţări, ce au solicitat un buget de 403 milioane euro, sunt cifrele la încheierea apelului M-ERA.Net3 2021 - ERA-NET for research and innovation on materials and battery technologies, supporting the European Green Deal. În această etapă de depunere a pre-propunerilor, comunitatea de cercetare din România participă cu un număr de 82 de aplicaţii care totalizează 153 de parteneri români, din care 45 coordonatori.

Proiectul M-ERA.NET 3 vizează coordonarea eforturilor de cercetare din statele membre participante, regiuni și state asociate în cercetarea și inovarea materialelor, inclusiv materiale pentru bateriile viitoare. 

O rețea de organizații naționale și regionale de finanțare din 29 de state membre și state asociate ale UE și 6 țări din afara UE, implementează o serie de apeluri comune anuale pentru a finanța o cooperare transnațională inovatoare de excelentă în domeniul CDT, precum și activități comune suplimentare pentru a sprijini comunitatea europeană de cercetare în domeniul materialelor în eforturile lor comune de a aborda provocările secolului 21.

Continuând activitățile începute în cadrul proiectului M-ERA.NET 2, consorțiul M-ERA.NET 3 abordează tehnologiile emergente și domeniile de aplicații conexe, cum ar fi, suprafețe, acoperiri, materiale compozite, fabricare aditivă sau modelarea integrată a materialelor. Cercetările în domeniul materialelor care susțin inițiativa de cercetare la scară largă privind tehnologiile viitorului pentru baterii, au constituit o țintă principală a acestui apel. Acestea au în vedere susținerea economiei circulare și a obiectivelor de dezvoltare durabilă relevante, în special „Energie curată şi accesibilă” prin activarea mobilității electrice (bazată pe tehnologii de stocare durabila a energiei) și „Inovație industrială și infrastructură” prin îmbunătățirea cercetării științifice și a capacităților tehnologice din sectoarele industriale.

România în calitate de partener al acestui consorţiu a alocat suma de suma de 1, 5 milioane de euro la care se vor adauga şi fondurile de la Comisia Europeană, pentru proiectele ce vor fi selectate la finanţare .

Știri asociate:
17 Sep 2024

16 orașe din România s-au înscris în competiție pentru a deveni neutre climatic în cadrul misiunii oglindă M100

Orașele din România cu peste 50.000 de locuitori care au aplicat în perioada iunie – septe...

10 Sep 2024

Apel deschis Biodiversa+ 2024-2025 BiodivTransform „Biodiversitatea și schimbările transformative”

Parteneriatul Biodiversa+ anunță lansarea oficială a celui de-al patrulea apel comun pentru proiecte de ce...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2505, O: 133]