Banner Noutati M ERANet 1

82 de aplicaţii ce însumează 153 de parteneri români se regăsesc pe lista pre-propunerilor de proiecte depuse în apelul M-ERA.Net3 2021

493 de pre-propuneri, însumand un buget total de 475 milioane euro și 2171 de aplicanţi, din 32 de ţări, ce au solicitat un buget de 403 milioane euro, sunt cifrele la încheierea apelului M-ERA.Net3 2021 - ERA-NET for research and innovation on materials and battery technologies, supporting the European Green Deal. În această etapă de depunere a pre-propunerilor, comunitatea de cercetare din România participă cu un număr de 82 de aplicaţii care totalizează 153 de parteneri români, din care 45 coordonatori.

Proiectul M-ERA.NET 3 vizează coordonarea eforturilor de cercetare din statele membre participante, regiuni și state asociate în cercetarea și inovarea materialelor, inclusiv materiale pentru bateriile viitoare. 

O rețea de organizații naționale și regionale de finanțare din 29 de state membre și state asociate ale UE și 6 țări din afara UE, implementează o serie de apeluri comune anuale pentru a finanța o cooperare transnațională inovatoare de excelentă în domeniul CDT, precum și activități comune suplimentare pentru a sprijini comunitatea europeană de cercetare în domeniul materialelor în eforturile lor comune de a aborda provocările secolului 21.

Continuând activitățile începute în cadrul proiectului M-ERA.NET 2, consorțiul M-ERA.NET 3 abordează tehnologiile emergente și domeniile de aplicații conexe, cum ar fi, suprafețe, acoperiri, materiale compozite, fabricare aditivă sau modelarea integrată a materialelor. Cercetările în domeniul materialelor care susțin inițiativa de cercetare la scară largă privind tehnologiile viitorului pentru baterii, au constituit o țintă principală a acestui apel. Acestea au în vedere susținerea economiei circulare și a obiectivelor de dezvoltare durabilă relevante, în special „Energie curată şi accesibilă” prin activarea mobilității electrice (bazată pe tehnologii de stocare durabila a energiei) și „Inovație industrială și infrastructură” prin îmbunătățirea cercetării științifice și a capacităților tehnologice din sectoarele industriale.

România în calitate de partener al acestui consorţiu a alocat suma de suma de 1, 5 milioane de euro la care se vor adauga şi fondurile de la Comisia Europeană, pentru proiectele ce vor fi selectate la finanţare .

Știri asociate:
27 Jun 2024

UEFISCDI face parte din Alianța Europeană pentru Diplomație Științifică

UEFISCDI face parte din Alianța Europeană pentru Diplomație Științifică, o comunitate internațională ce promovează dialogul, sc...

17 Jun 2024

M100: Apel deschis pentru orașele din România care doresc să devină neutre din punct de vedere climatic

Începând de astăzi, 17 iunie 2024, orașele din România sunt invitate să se alăture Misiunii OglindÄ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.335, O: 133]