Stire 9 sept 2020

#AeroDays2020 - post eveniment

#AeroDays2020 a fost cel mai important eveniment european pentru cercetare și inovare în aviație găzduit la fiecare patru ani de către Comisia Europeană. În 2020, pentru prima dată, evenimentul a avut loc la Berlin, găzduit de Ministerul Federal al Economiei și Energiei (BMWi) și organizat în comun de Asociația Industriilor Aerospatiale Germane (BDLI) și Centrul German Aerospațial (DLR) în colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli (INCAS) și Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI). La acest eveniment hibrid, mai mult de 1.100 de participanți din întreaga lume au luat parte la conferința formată din Summitul Aviației din Berlin și FORUMUL #AeroDays. Prima parte a #AeroDays a avut loc în 2019 în capitala României, București și a atras aproximativ 800 de participanți.

Reprezentanți de prestigiu ai industriei aerospațiale, ai Comisiei Europene, ai guvernului german, ai institutelor de cercetare și ai sectorului finanțelor și energiei au trasat calea către aviația neutră din punct de vedere climatic la #AeroDays2020. În timp ce redresarea este principalul obiectiv în acest moment, experții au convenit că este puțin probabil ca tendințele pe termen lung în domeniul aviației să se schimbe. Ei se așteaptă ca redresarea și chiar creșterea să revină odată ce actuala criză COVID-19 va fi depășită.

Toți cei care au luat partea la #AeroDays2020 au confirmat că obiectivul lor este de a face posibilă aviația neutră din punct de vedere climatic. Acest lucru necesită condiții-cadru stabile pe termen lung și sprijin concret în dezvoltarea riscantă a competențelor tehnologice până la maturitatea pieței. Industria aviației a indicat cum poate arăta această cale. Acum, este necesar un cadru de reglementare adecvat și investiții specifice în cercetare și dezvoltare pentru a atinge acest obiectiv ambițios. Acest lucru nu poate aștepta: schimbarea este acum!

Informații suplimentare despre eveniment pot fi accesate aici.

Mai multe detalii
Știri asociate:
25 Jan 2021

#AeroDays2020 at a glance!

Pista europeană pentru aviație neutră din punct de vedere climatic în 2050 a fost pavată în cadrul # AeroDays2020, eveniment ce a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie 2020 la Ber...

16 Nov 2020

Fii parte din povestea #AeroDays2020!

Mai sunt doar câteva zile până la cel mai important eveniment din domeniul aviației, #AeroDays2020 - 

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3701, O: 160]