Banner articol Noutati Facebook Event Cover

Aproape 45.000 de studenți din toată lumea au aplicat online la Programul anual de burse oferite de statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), împreună cu Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), au lansat la finalul anului 2021 prima platformă digitală de aplicare la Programul Anual de Burse oferite de statul român cetățenilor din țări non-UE, prin intermediul MAE.

Apelul pentru burse a fost deschis în perioada 20 decembrie 2021 - 15 martie 2022, având ca scop atragerea studenților din străinătate în programe de studii la toate cele trei cicluri licență, master și doctorat în cadrul universităților acreditate din România. Candidații puteau alege să aplice pentru toate domeniile de studiu, exceptând domeniile: medicină, medicină dentară și farmacie. În scopul promovării limbii şi culturii române, beneficiarii burselor acordate de statul român pentru studiile de licență și master vor studia doar în limba română. Excepție vor face bursierii la doctorat, care puteau opta pentru studii în limba română sau într-o limbă străină stabilită de școala doctorală. Pentru candidații care nu cunosc limba română, se acordă un an pregătitor pentru studiul limbii române, anterior studiilor universitare propriu-zise, excepție făcând bursierii doctoranzi care au optat pentru forma de învățământ într-o limbă străină stabilită de școala doctorală.

Ulterior termenului limită pentru depunerea aplicațiilor au fost centralizate:
  • 89.000 de conturi create în platformă, dintre care aproape 45.000 de aplicații burse cu status ”finalizat”;
  • candidați din 145 de țări;
  • peste 219.000 utilizatori care au accesat platforma.
O analiză statistică inițială a aplicațiilor depuse, indică următoarea distribuție a opțiunilor cetățenilor din țările non-UE care au aplicat pentru o bursă oferită de statul român:

Top zece domenii de studiu: informatică, administrarea afacerilor, calculatoare și tehnologia informației, management, drept, relații internaționale și studii europene, biologie, economie, inginerie civilă și instalații și contabilitate.

Top zece țări de proveniență a candidaților cu status aplicații “finalizat”: Emiratul Islamic al Afganistanului, Republica Federală Nigeria, Republica Islamică Pakistan, Republica Indonezia, Republica Haiti, Republica Arabă Siriană, Republica Democratică Congo, Republica Populară Bangladesh, Republica Federală Democratică a Etiopiei și Republica Guineea.




Mai multe detalii
Știri asociate:
08 Jun 2022

StudyinRomania app - prima aplicație de mobil ce prezintă oferta educațională a universităților românești

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și...

15 Dec 2021

Noua versiune a platformei Study in Romania a fost lansată

UEFISCDI a lansat versiunea revizuită a platformei 

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2181, O: 133]