COVER

Conferința Națională GROW desfășurată în cadrul celei de-a XI-a ediții a Forumului Eurosfat 2023

UEFISCDI în parteneriat cu Primăria Alba Iulia și Europuls – Centrul de Expertiză Europeană lansează a XI-a ediție a Forumului EUROSFAT 2023: Uniunea Europeană și noi orizonturi, în data de 28 septembrie, în București, la Hotelul J.W. Marriott.

Participarea la eveniment se face în baza înregistrării, direct în pagina web a forumului:  https://eurosfat.ro

Conferința Națională GROW, desfășurată în cadrul celei de-a XI-a ediții a Forumului EUROSFAT 2023 reprezintă un model de succes în conectarea cetățenilor din România cu agenda europeană, fiind un for de dezbateri între decidenți de la nivel european, național și local, și societatea civilă, jurnaliști, mediul de afaceri și mediul academic.

GROW - reGovery and Resilience through cOhesion frame Work este un proiect finanțat de Uniunea Europeană, implementat de Primăria municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu UEFISCDI, care își propune creșterea gradului de cunoaștere și conștientizare cu privire la politica de coeziune a UE în rândul cetățenilor din România și a entităților interesate relevante prin implementarea unui set de măsuri inovatoare de informare la nivel local, regional și național.

EUROSFAT este cel mai mare forum anual de afaceri europene din România. Bazat pe valorile europene ale democrației, implicării civice și dialogului deschis, forumul reprezintă oportunitatea de a dezbate subiecte actuale la nivel european, național și regional. În 2022, Forumul EUROSFAT a câștigat Premiul Charlemagne Youth Prize la nivel național, premiu oferit anual de către Uniunea Europeană celor mai bune inițiative de tineret care contribuie la aducerea UE mai aproape de cetățeni. Fiecare dintre edițiile precedente a găzduit peste 600 de participanți, peste 50 de vorbitori, 30 de sponsori și parteneri.

În fiecare an, conferința este organizată sub patronajul Parlamentului European, Comisiei Europene și președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și, de asemenea, în parteneriat cu diverse instituții internaționale, companii private și reprezentanți ai societății civile române și europene.

Anul acesta, Forumul EUROSFAT are o nouă abordare ce vizează două dimensiuni:

1.Dimensiunea locală ce acoperă mai multe orașe ale țării:
• 28 septembrie - București
• 13-15 octombrie - Timișoara
• 9-10 noiembrie - Craiova

2. Dimensiune regională - ce face ca pentru prima dată Forumul EUROSFAT să treacă granița și să ajungă în Republica Moldova
• 27 noiembrie - Chișinău
• 28 noiembrie - Bălți, Ungheni, Cahul, Comrat


Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, inițiatorul și fondatorul forumului Eurosfat, este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2010 la Bruxelles de un grup de experți români în afaceri europene. Scopul Europuls este de a promova procesul de integrare europeană în România, dar și de a contribui la dezvoltarea unui spațiu public european.

Europuls urmărește să încurajeze dezbaterile publice pe teme europene prin articole și studii, precum și prin organizarea de dezbateri, ateliere de lucru și conferințe, în timp ce membrii Comisiei Europene, ai Parlamentului European, ai Guvernului și ai Parlamentului, reprezentanți ai societății civile și mediului de afaceri, experți și jurnaliști se întrunesc pentru a discuta temele relevante din cadrul Uniunii Europene.Mai multe detalii
Știri asociate:
02 May 2023

Caravana GROW: reGovery and Resilience through cOhesion frame Work

În perioada 8-11 mai 2023, în cadrul proiectului GROW: reGovery and Resilience through cOhesion frame Work

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2795, O: 124]