european higher education springer open access

European Higher Education Area: Challenges for a New Decade – Publicația Springer acum disponibilă în open access

Volumul European Higher Education Area: Challenges for  a New Decade, publicat de editura Springer, este acum disponibil în format open access şi poate fi accesat gratuit AICI.

European Higher Education Area: Challenges for  a New Decade abordează tematici de interes la nivel internațional, precum internaționalizarea educației, accesul la învățământul superior pentru toți studenții, abordări inovative de predare și învățare, redefinirea Procesului Bologna în viitor pentru a putea răspunde nevoilor societății sau impactul digitalizării asupra educației. 

Publicația poate servi drept suport pentru formularea viitoarelor politici publice europene, inclusiv în cadrul Conferinței Ministeriale EHEA de la Roma (19 noiembrie 2020).

Volumul cuprinde lucrările prezentate în cadrul celei de-a patra ediții a conferinței internaționale Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference (FOHE-BPRC4). Organizată la București în perioada 29-31 ianuarie 2020, în prezenţa a peste 150 de cercetători, experți în domeniul politicilor educaționale, decidenți, studenți doctoranzi, experți ai Procesului Bologna din peste 25 de ţări, conferinţa a devenit un punct de referinţă în rândul celor interesați de Spațiul European al Învățământului Superior. Ediţia din acest an a marcat aniversarea a 21 de ani de la adoptarea Declarației de la Bologna şi a 10 ani de la constituirea Spațiului European al Învățământului Superior (EHEA).

Volumele anterioare (2012, 2015, 2018), de asemenea publicate în colecția Springer, au înregistrat până în prezent peste 1,5 milioane descărcări și sunt indexate Web of Science. În curând va fi demarat procesul de indexare Web of Science și pentru publicația European Higher Education Area: Challenges for a New Decade.

Știri asociate:
20 Jan 2021

UEFISCDI a lansat două studii dedicate echităţii în învățământul superior | DOWNLOAD

UEFISCDI a publicat studiile "Politici publice privind echitatea în învățământul superior:...

14 Jan 2021

#AeroDays2020 - post eveniment

#AeroDays2020 a fost cel mai important eveniment european pentru cercetare și inovare în aviație găzduit ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3594, O: 466]