Banner Noutati event ERANET

Eveniment - Prezența și contribuția echipelor de cercetare românești în proiecte ERA-NET

Cooperarea științifică internațională reprezintă un pilon important în consolidarea sistemului național de cercetare-dezvoltare și inovare. Oferă oportunități de colaborare cu echipe de cercetare internaționale fiind, totodată o sursă de atragere a unor finanțări externe pentru cercetare.

Proiectele ERA-NET/ERA-NET Cofund, finanțate în cadrul Programului Orizont 2020 al Comisiei Europene, reprezintă o schemă de finanțare concepută pentru a sprijini parteneriatele public-privat, inclusiv inițiativele de programare comune între statele membre, în procesul de stabilire și realizare a consorțiilor transnaționale.

România, prin UEFISCDI, este parteneră în 42 de inițiative de colaborare transnaționale pentru finanțarea proiectelor de cercetare - dezvoltare. Aceste inițiative se bazează pe schema de finanţare proiecte de tip ERA-NET/ERA-NET Cofund, unde tematicile de cercetare se înscriu în domenii științifice care corespund direcțiilor de cercetare ale Programului Orizont 2020 al Comisiei Europene şi, respectiv, Planului Naţional de Cercetare Dezvoltare şi Inovare 2015 - 2020 (PNCDI III). 

Ce reprezintă participarea în proiecte ERA-NET, care sunt inovațiile ce conduc la îmbunătățirea stării de sănătate și a stilului de alimentație și de viață, la protecția mediului și conectarea prin Internet of Things  (IoT ), vor fi reliefate în cadrul evenimentului ”Prezența și contribuția echipelor de cercetare românești în proiecte ERA-NET” din data de 8 iulie, începând cu ora 10:00, via Zoom.

Detalii despre proiectele ERA-NET ce vor fi prezentate în cadrul evenimentului găsiți aici.

Evenimentul poate fi urmărit aici (Zoom, Meeting ID: 864 0366 6157, Passcode: 422370)

Participarea la eveniment se face în baza înregistrării la adresa eranet@uefiscdi.ro
 
Întrebări, comentarii, recomandări privind proiectele pot fi transmise directorilor de proiecte, până la data desfășurării evenimentului, utilizând chestionarul de feedback disponibil aici
 
Evenimentul face parte din seria prezentărilor publice ”Provocări și soluții pentru o lume în schimbare” a proiectelor de cercetare finanțate în cadrul competițiilor PNCDI III, organizate de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării şi UEFISCDI.
Știri asociate:
12 Jun 2024

Ultimele 2 zile pentru înregistrare Bucharest Hackathon inside the EU Sparks for Climate: Citizens Hackathon Championship

Sunteți un cetățean angajat în combaterea schimbărilor climatice și doriți să face...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3054, O: 133]