banner

Evenimentul național de lansare a inițiativei bilaterale Towards Climate-Neutral and Smart Cities through Mutual Learning, Engagement and Capacity-Building - M100

Miercuri, 24 aprilie 2024, la București, a avut loc evenimentul national de lansare a primului proiect din cadrul Hub-ului M100, finanțat prin din granturi SEE și Norvegiene prin Fondul pentru Relații Bilaterale.

Acesta a marcat începutul colaborării dintre România, Norvegia și Islanda în contextul Misiunii UE "100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030", fiind implementat de UEFISCDI în calitate de operator de program, în parteneriat cu Urbanize Hub - Asociația Institutul pentru Dezvoltare Locală, the Ordinul Arhitecților din România (OAR), Design and Architecture Norway (DOGA) și RANNIS – Icelandic Center of Research.

Participanții au avut oportunitatea să afle detalii despre misiunea și obiectivele inițiativei, precum și despre planurile și acțiunile concrete care vor fi implementate pentru a contribui la rezolvarea acestei provocări globale.

10 orașe din România vor fi selectate urmare a unui apel deschis de propuneri de proiecte și vor beneficia de asistență tehnică, training și informare astfel încât să poată face pași concreți către dezvoltarea și implementarea planurilor de acțiune pentru neutralitatea climatică.

De asemenea, proiectul prevede activități de învățare reciprocă, implementate cu sprijinul partenerilor din Norvegia și Islanda, permițând autorităților locale și organizațiilor-suport să împărtășească din experiența lor, să învețe și să se inspire reciproc.

M100 și-a reafirmat misiunea de a potența, de a promova și de a face cunoscută publicului larg transformarea sistemică a orașelor, încurajând schimbul de practici între municipalități, implicarea cât mai multor actori și cât mai diverși în procesele de furnizare de soluții și transferul de cunoaștere.

 
Mai multe detalii
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2522, O: 133]