cicerone

Extinderea rețelei CICERONE și conectarea inițiativelor din domeniul economiei circulare, printre obiectivele proiectului

Proiectul CIrCular Economy platfoRm for eurOpeaN priorities strategic agEnda (CICERONE) reunește 24 de parteneri din 16 țări, fiind lansat la finalul anului trecut în Spania, la Madrid.

In perioada 4-5 martie 2019, a avut loc cea de-a doua întâlnire a partenerilor proiectului CICERONE, la Bruxelles, în sediul CEPS. Cu această ocazie au fost recapitulate obiectivele proiectului și discutate contribuțiile partenerilor la cercetarea inițiativelor din domeniul economiei circulare la nivel global, proces cu care a demarat proiectul și în care este implicată și UEFISCDI. 

Dintre activitățile proiectului CICERONE, cea mai ambițioasă este maparea, conectarea și activarea tuturor inițiativelor care sunt dedicate sau care finanțează economia circulară pentru a le implica în crearea unei strategii de cercetare și inovare a acestui domeniu la nivel european (SRIA). 

Începând cu 2019, primii pași în acest sens au fost efectuați, în data de 27 februarie coordonatorii proiectului organizând un workshop cu numele Circular Europe: the future of circular economy programming în cadrul Word Resources Forum, derulat în perioada 24-27 februarie 2019, în Antwerp, Belgia.            

În continuarea acestei întâlniri a consorțiului a avut loc evenimentul organizat de Comisia Europeană și Comitetul Economic și Social European, Circular Economy Stakeholders Conference 2019, unde mai mulți parteneri ai proiectului au participat. 

Pentru a face parte sau a afla despre activitatea grupului de stakeholderi CICERONE, vă puteți înscrie pe pagina web proiectului, aici.

Pentru a urmări activitatea partenerilor și a fi la curent cu evenimentele CICERONE, urmăriți contul de Twitter și site-ul proiectului: http://cicerone-h2020.eu.

Mai multe detalii
Ştiri asemănătoare
 
 
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4735, O: 455]