Screenshot 2020 11 23 at 22 38 47

Open Call: Short-Term Scientific Missions (STSMs)


Despre Acțiunea COST Positive Energy Districts European Network

Obiectivul principal al acțiunii este de a dezvolta conceptul „Positive Energy Districts” (PED) în Europa prin armonizarea schimbului de experiență și cunoaștere privind PED-urile între diferiți actori, domenii și sectoare, la nivel național și european. Aceasta va sprijini municipalitățile și comunitățile să realizeze un surplus de energie la nivel de oraș cu idei, metode și soluții inovative. Mai multe informații pot fi găsite în Memorandumul de înțelegere (MoU) al acțiunii, disponibil în următoarea pagină web: www.cost.eu/actions/CA19126.

Ce înseamnă STSMs?

Acțiunea COST PED-EU-NET încurajează misiunile științifice pe termen scurt (STSM). STSM-urile sunt vizite de cercetare care vizează sprijinirea mobilității individuale, consolidarea rețelelor existente și încurajarea colaborării între participanții la acțiunea COST. Acestea ar trebui să contribuie în mod specific la obiectivele științifice ale acestei acțiuni COST, permițând în același timp participanților misiunii să învețe noi tehnici sau metode, să aibă acces la facilități sau instrumente specifice care nu sunt disponibile în propria instituție/ organizație.

STSM-urile variază de la 5 zile calendaristice la 3 luni și sunt menite să ofere oportunități de învățare, de preferință, dar nu numai, tinerilor cercetători (ECI) prin schimburi de cercetare în afara țării lor de origine. Solicitanții STSM trebuie să fie angajați într-un program oficial de cercetare ca doctorand sau post doctorand sau pot fi angajați sau afiliați la o instituție sau companie, care are activitate de cercetare.

Pentru perioada actuală de finanțare, planul este de a acorda 4 STSM-uri, care se estimează să aibă loc între 01 ianuarie 2021 și 30 iunie 2021. 

Suport Financiar

Sprijinul financiar acoperă parțial o misiune științifică pe termen scurt (STSM). Contribuția financiară pentru o STSM se acordă pe baza depunerii unei aplicații și în urma evaluării acesteia de către Comitetul STSM. 
Sprijinul total acordat pentru o STSM nu depășește 2000 EUR. 

Cum aplic?

Calendar:
Depunere aplicații: 31 ianuarie 2021
Notificare rezultate: 19 februarie 2021
Perioada derulare: 01 ianuarie – 31 iulie 2021

Pentru mai multe informații despre proces, platforma și documentele necesare, accesați Open Call for Short-Term Scientific Missions (STSMs) și anunțul publicat pe pagina Acțiunii.


Știri asociate:
12 May 2021

UEFISCDI și StudyinRomania lansează campania de atragere a studenţilor internaționali în România

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), alături de Ministerul...

11 May 2021

Simpozionul EOSC “Implementing and inclusive European Open Science Cloud”

EOSCsecretariat.eu, ca parte a sprijinului acordat guvernanței EOSC, organizează în perioada 15-18 I...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3684, O: 160]