Innovoucher

Prezentarea catalogului cu proiecte finanțate prin apelul pilot INNOVOUCHER

În perioada 1-2 aprilie 2019, la Bruxelles, a avut loc ultima întâlnire a consorțiului INNOVOUCHER. Acesta s-a reunit pentru a stabili de comun acord recomandările care vor fi înaintate Comisiei Europene privind o schemă de colaborare transnațională de tip cec de inovare, pentru creșterea accesului la servicii de inovare pe teritoriul Europei.

În cadrul proiectului a fost organizat un apel pilot, derulat între 15 martie 2018 – 15 iunie 2018, focusat pe intersecțiile dintre prioritățile strategiilor de specializare inteligentă ale țărilor și regiunilor participante: Flandra (Belgia), Marche (Italia), Murcia (Spania), Polonia și România. Deși interesul a fost crescut, înregistrându-se 32 de aplicații în platforma online administrată de UEFISCDI - UdiManager, au fost finalizate doar 7 proiecte, 6 dintre ele fiind aprobate pentru finanțare. În cadrul acestui proces au fost identificate diferite proceduri de acreditare a furnizorilor de servicii la nivelul Europei, care au depășit perioada de implementare a apelului pilot, astfel încât aplicațiile nu s-au putut finaliza în termenul agreat pentru depunere. Dacă obligativitatea era ca beneficiarul serviciului de inovare să fie o organizație din cele 5 țări și regiuni participante, furnizorul selectat putea fi din altă regiune, dacă urma procedura de acreditare din regiunea beneficiarului și pe cea din țara de origine. În cadrul aceluiași apel pilot au fost adăugate încă o țară și două regiuni cu furnizori de servicii acreditați: Valencian Community (Spania), (Northrhine-Westphalia) Germania și Portugalia. 

Pe 2 aprilie 2019, la European Committee of the Regions din Bruxelles, a avut loc o zi de comunicare INNOVOUCHER, unde au participat partenerii consorțiului și câțiva beneficiari ale căror proiecte au fost aprobate pentru finanțare. Printre invitați s-au numărat reprezentanți ai EASME, EURADA, ERRIN și ai Comisiei Europene. Aceștia s-au angajat să promoveze schema propusă de partenerii INNOVOUCHER și au încurajat consorțiul să continue promovarea proiectelor și după finalizarea INNOVOUCHER, pe 30 aprilie 2019.

Tot cu această ocazie, UEFISCDI, responsabilul pachetului de comunicare, a prezentat activitățile derulate până în prezent și planul pentru perioada de după finalizarea proiectului. Catalogul proiectelor, lansat cu această ocazie, a fost apreciat de audiență, mai multe exemplare fiind înmânate pentru diseminare.
Varianta online a acestuia poate fi accesată aici.

Mai multe informații, pe www.innovoucher.eu sau pe conturile de Twitter și Facebook.
Mai multe detalii
Știri asociate:
31 Jul 2020

#AeroDays2020: un eveniment hibrid pregătit pentru lansare!

Anul acesta Conferința #AeroDays2020 va avea loc într-un format adaptat situației actuale generate de răspăndirea COVID-19, cu un prog...

23 Jun 2020

AeroDays2020 - Berlin 24-26 Noiembrie 2020

Conferința #AeroDays2020, ce va avea loc anul acesta în Germania la Berlin în perioada 24-26 Noiembrie, va îngloba două mari evenimente: 

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4503, O: 466]