stg

Recomandări de programe și cursuri organizate, în 2021, de către Institutul Universitar European (European University Institute)

Institutul Universitar European prin Școala de Guvernanță Transnațională oferă o platformă unică de învățare în ceea ce privește politicile publice în vederea dezvoltării abilităților profesionale critice necesare pentru a guverna cu succes în secolul 21.

School of Transnational Governance (STG - Școala de Guvernanță Transnațională) din cadrul Institutului Universitar European a fost creată în anul 2017, fiind axată pe activitatea de predare – învățare la nivel înalt în ceea ce privește metodele, cunoștințele, abilitățile și practica guvernării dincolo de intervenția statului. 

STG reunește comunitatea academică și experți în elaborarea politicilor publice într-un efort de a opera într-un context, atât în interiorul, cât și în afara Uniunii Europene, în care procesul de elaborare a politicilor transcende din ce în ce mai mult frontierele naționale.

Programele de învățare combină rigoarea științifică cu învățarea practică, prin sesiuni practice, studii de caz și programe de dezvoltare a abilităților profesionale. 

1. Cursuri de formare planificate de către Școala de Guvernanță Transnațională în anul 2021.

Cele 11 cursuri de formare (online) planificate de către Școala de Guvernanță Transnațională în anul 2021 sunt enumerate mai jos: 
 • 12 - 15 Aprilie 2021 - AI Intensive Online Policy Lab in Partnership with the Stanford University Human Centered Artificial Intelligence Institute (HCAI); 
 • primăvara 2021 (To Be Confirmed) - Global Pandemics and Security: Addressing the EU’s Hybrid Threats;
 • primăvara 2021 (TBC) - Fighting and Preventing Sports Corruption; 
 • primăvara 2021 (TBC) - Learning from Conflicts: Approaches to Peace Building and the Role of Europe;
 • 17 - 19 Mai 2021 - Effective Migration Management: Putting Policy into Action;
 • 2 - 4 Iunie 2021 - Gender Dimension and Women’s Rights in Terrorism and Counter-Terrorism;
 • vara 2021 (TBC) - Managing Crises: the Economics and Politics of Reform
 • vara 2021 (TBC) - Introduction to Climate Governance;
 • 7 - 9 Septembrie 2021 - Summer Course “Governing Regulation: Reforms, Tools and Management”;
 • 22 - 24 Septembrie 2021 - Private Actors in Transnational Governance;
 • 4 - 5 Octombrie 2021 - Evidence-Informed Policymaking: Knowledge and Instruments. 
MAI MULTE INFORMAŢII AICI 

2. Master of Arts in Transnational Governance (MTnG), Florența, Italia
Deadline: 26 Februarie 2021

Programul de master este primul de acest gen, personalizat pentru a educa și forma o nouă generatie de lideri capabili să navigheze printre problemele fără precedent cu care se va confrunta lumea în următorul deceniu și nu numai. 

Programul este conceput pentru a examina cele mai presante probleme politice actuale printr-o abordare interdisciplinară, care depășește limitele unei singure țări sau regiuni prin studierea perspectivelor politice, sociologice, economice, de drept, istorice, de afaceri și tehnologice. 

Programul de master “Arts in Transnational Governance” oferă:
 • Un program interdisciplinar amplu axat pe problemele urgente de politică internațională privind digitalizarea, economie, politică, securitate și sustenabilitate;
 • O oportunitate de a interacționa cu studenți din întreaga lume în cadrul Institutului Universitar European din Florența, Italia;
 • Un set divers de metodologii de învățare dezvoltate de profesori, care se bucură de experiență în mediul academic, precum și de expertiză practică în politică și în procesul de elaborare a politicilor publice;
 • Posibilitatea de a vă alătura uneia dintre cele mai bune instituții academice din lume, ca parte a programelor și diplomelor comune.
MAI MULTE INFORMAŢII AICI 


3. Three new fulltime Chairs in Transnational Governance
Deadline: 1 Martie 2021 

Candidații trebuie să se bucure de o reputație internațională în domeniul științelor sociale și umaniste, cu o deschidere către interdisciplinaritate. Experiența și expertiza lor trebuie să se încadreze în domenii relevante pentru guvernanța transnațională în toate formele sale, în special, dar nu exclusiv în următoarele domenii:
 • Dezvoltare și creștere economică, corupția, reducerea sărăciei sau gestionarea resurselor;
 • Sănătate publică - perspectivă transnațională, inclusiv legătura dintre riscurile economice și bunăstarea socială;
 • Leadership: inclusiv teoria și practica decizională; interacțiunea dintre sectorul privat și public; etică;
 • Drept transnațional: cu accent pe reglementările legale. 
Candidații admiși vor sprijini directorul STG și vor participa la implementarea activităților derulate de către STG. De asemenea, candidații admiși vor contribui la recrutarea studenților la programele de master și vor preda și îndruma studenții masteranzi și doctoranzii Institutului Universitar European de la Florența.


4. The Policy Leader Fellowships
Deadline: 22 Februarie 2021 

Este un program cu o durată de 5 sau 10 luni, derulat de către Institutul Universitar European, Florența, Italia. Programul este conceput pentru a facilita participarea experților din domeniul politicilor publice în vederea dezvoltării în continuare a abilităților profesionale prin participarea la ateliere de lucru, sesiuni de formare și dezvoltare a competențelor, conferințe și alte evenimente. În plus, participanții au posibilitatea de a interacționa cu comunitatea academică și alți factori de decizie politică. 

Condiții de participare:
 • Candidații trebuie să demonstreze experiență profesională spre exemplu, în politică, administrație publică, mass-media și organizații neguvernamentale;
 • Candidații sunt implicați cu adevărat în probleme legate de guvernanța transnațională;
 • Candidații sunt capabili să prezinte un plan de lucru clar corespunzător bursei oferite de institut; 
 • Cunoașterea limbii engleze scris și vorbit (fluent).
MAI MULTE INFORMAŢII AICI 
Știri asociate:
18 Aug 2022

Proiectul OPUS - Open Universal Science

Proiectul OPUS - Open Universal Science își propune să elaboreze măsuri de coordonare și sprijin, pentru reformarea evaluării cercetării și a cercetătorilor din cadr...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.6715, O: 160]