Scenarios are tools for exploring 5

S-a lansat ghidul pentru utilizarea scenariilor în domeniul biodiversității | DOWNLOAD

Planificarea pe termen lung este un proces riscant. Nimeni nu poate ști cu certitudine ce se poate întâmpla în viitor. Chiar și așa, anumite decizii urgente trebuiesc luate cu impact major asupra viitorului. Un ghid despre utilizarea scenariilor pentru biodiversitate este disponibil acum.

BiodivERsA și Belmont Forum cu ajutorul experților din domeniu au elaborat un ghid pentru utilizarea scenariilor în domeniul biodiversității.

Scopul acestui material este acela de oferi sprijin acelora care doresc să știe cât mai multe despre viitor pentru a putea lua deciziile cele mai bune in prezent. Acest ghid este destinat oricărei persoane interesate să învețe despre utilizarea scenariilor din domeniul biodiversității, despre dezvoltarea scenariilor participative și despre folosirea acestora în procesul decizional, ne spune profesorul Xavier Le Roux, autor care a contribuit la acest material și totodată coordonatorul BiodivERsA, rețeaua finanțatorilor programelor de cercetare în domeniul biodiversității și a serviciilor ecosistemice la nivel european.

Documentul prezintă diferite tipuri de scenarii care pot fi utilizate în procesul de luare a deciziilor. Conține sfaturi bazate pe cunoștințe despre cum poate fi folosit instrumentul scenariilor, elementele cheie, capcane, sfaturi despre cum pot fi comunicate incertitudinile, studii de caz ilustrate și lecții învățate. De asemenea, furnizează un inventar de resurse pentru cei care doresc să se documenteze mai mult pe acest subiect.

Poţi descărca ghidul AICI.

Principalele surse ce au stat la baza elaborarii ghidului au fost experții în scenarii de biodiversitate și proiectele de cercetare finanțate de BiodivERsA și Belmont Forum în cadrul apelului comun de proiecte cu privire la scenariile biodiversității și ale serviciilor de ecosistem.

Știri asociate:
29 May 2024

Cercetarea în sprijinul democrației

În contextul alegerilor europene din acest an, când peste 400 de milioane de cetățeni ai UE se vor prezenta la urne și vor participa la conturarea viitorului nostru comun,...

28 May 2024

Widening the reach of EU Missions through EEA and Norway Grants

The event Widening the reach of EU Missions through EEA and Norway Grants gathered in 27 & 28 of May ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2137, O: 133]