ENUTC21

Se lansează apelul ERA-NET Urban Transformation (ENUTC-21)

UEFISCDI anunţă lansarea apelului ERA-NET Cofund Urban Transformation Capacities (ENUTC). ENUTC se adresează unei game largi de proiecte de cercetare și inovare care abordează consolidarea capacităților pentru transformare urbană. 

Data de lansare a apelului: 29 ianuarie 2021

Proiectele trebuie să se bazeze în mod clar pe experiențele anterioare de consolidare a capacității în practică și să exploreze cunoștințele existente despre capacitățile de transformare către sustenabilitate urbană, rezistență și viabilitate.  

De asemenea, proiectele sunt încurajate să utilizeze noi tehnologii și instrumente pentru implementarea activităților de cercetare și inovare și să prevadă modalități de replicare și / sau extindere. Aceste principii se aplică tuturor celor trei teme abordate de apel: 
1. Economii circulare urbane 
2. Dezvoltări comunitare și ecosisteme de inovare urbană 
3. Infrastructură urbană robustă și rezistentă și mediul construit

Apelul ENUTC urmărește ca toate proiectele să fie intersectoriale și să implice în mod clar părțile interesate relevante, inclusiv sectorul public, sectorul privat, societatea civilă și mediul academic, pe toată durata proiectelor.

În cadrul apelului ERA-NET Cofund Urban Transformation Capacities (ENUTC), 16 agenții naționale de finanțare a cercetării și inovării, din 14 țări europene (membri și parteneri ai JPI Urban Europe), împreună cu Comisia Europeană, au alocat un buget de aproximativ 18,4 milioane EUR pentru a sprijini proiectele transnaționale de cercetare și dezvoltare pentru dezvoltarea capacității de transformare urbană. 

În noiembrie 2020, consultarea publică ENUTC a atras aproximativ 100 de potențiali aplicanți din peste 20 de țări, dintre care 60 au fost invitați și la un workshop de consultare online. 

Toate informaţiile despre apel şi calendar le poţi găsi AICI
Știri asociate:
29 Apr 2021

Portalul EOSC - chestionar

Portalul EOSC este o poartă către informații și resurse, oferind actualizări privind guvernanța EOSC și actorii implicați, proiectele care contribuie la dezvoltarea și implementa...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3558, O: 160]