cover 2

Study in Romania la EAIE Conference and Exhibition

„Un mozaic al culturilor” a fost sloganul sub care s-a desfăşurat cea de-a 29 - a ediţie a Conferinței și Expoziției Anuale a Asociației Europene pentru Educație Internațională - EAIE 2017 (European Association for International Education), desfăşurată în perioada 12-15 septembrie 2017, la Sevilla.

Participarea României, în premieră la Conferinţa EAIE, reprezintă o inițiativă destinată internaționalizării învățământului superior românesc, susținută şi prin portalul www.studyinromania.gov.ro, dezvoltat în cadrul proiectului “Internationalizare, echitate şi management universitar pentru un învăţământ superior de calitate (IEMU)" implementat de UEFISCDI.

Standul Study in Romania a reunit reprezentanţi din 21 de universități românești, Consiliul Național al Rectorilor din România, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Educației Naționale, Agenția Națională Erasmus, UEFISCDI, Ambasada României în Regatul Spaniei, Federația Asociațiilor de Români din Europa, SUA și Canada (FADERE).

În cadrul expoziţiei reprezentanţii României s-au întâlnit cu profesionişti din învățământul superior internațional cu care au schimbat idei, au descoperit ultimile noutăţi din domeniu şi au încheiat noi colaborări.

Conferinţa EAIE 2017 a numărat peste 6000 de participanţi din 95 de țări, dintre care o parte au vizitat standul Study in Romania, fiind interesaţi atât de programele de studiu în limbi de circulaţie internaţională ale universităţilor, cât şi de informaţii generale despre sistemul universitar sau viaţa cotidiană. Reprezentanții universităților au participat, de asemenea, la o serie de workshop-uri și sesiuni tematice, pentru a dezbate, împreună cu ceilalți participanți, cele mai noi tendințe și bune practici în domeniul internaționalizării educației.

Miercuri, 13 septembrie, la standul Study in Romania, s-a desfăşurat recepţia României. De asemenea, miercuri seara a avut loc și întâlnirea delegaţiei cu comunitatea de românească din Spania, desfășurată sub tematica – “Educaţie pentru viitor: întâlnirea mediului academic din România cu tinerii români din Spania”. Printre subiectele abordate s-au numărat: situația tinerilor români din Spania în ceea ce privește studiile universitare, necesitatea adaptării ofertei de studii a universităților românești, importanţa programelor de studii în limba română/spaniolă în parteneriat cu universități spaniole, relaționarea cu mediul de afaceri din Spania/Andaluzia.

  

 

Mai multe detalii
Știri asociate:
08 Jun 2022

StudyinRomania app - prima aplicație de mobil ce prezintă oferta educațională a universităților românești

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.1633, O: 133]