Vizual MissionEU

Trei orașe/primării din România selectate în Misiunea 100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030

Primăria Sectorului 2 Bucuresti, Primăria Municipiul Cluj-Napoca și Primăria Municipiului Suceava sunt cele 3 primării din România selectate în Misiunea 100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030, inițiativă a Comisiei Europene demarată în cadrul Programului Orizont Europa.


Misiunea își propune să faciliteze schimbul de expriență între orașele selectate și să le promoveze ca centre de experimentare și inovare care vor inspira toate orașele europene în demersul de a deveni neutre climatic până în 2050.

UEFISCDI, membră a JPI Urban Europe, împreună cu alte 20 de state membre UE, sprijină implementarea Misiunii la nivel național și european, finanțând soluții de cercetare și inovare dedicate dezvoltării urbane durabile prin lansarea de competiții comune transnaționale și alte mecanisme de suport. Acest rol va fi continuat în cadrul noului parteneriat Driving Urban Transitions din Cadrul Programului Orizont Europa.


#MissionCities #HorizonEU #EUGreenDeal
Știri asociate:
17 Aug 2022

Competiție CrAFtCities

Reprezentanții orașelor mic/mijlocii în care se dorește testarea și primirea de sprijin pentru implementarea unor modele noi de transformare urbană ce vor deveni exemple de urmat pentr...

02 Aug 2022

Acord pentru reformarea evaluării cercetării

După mai multe luni de negociere și întâlniri de lucru și consultare a celor peste 

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.6405, O: 160]