Vizual MissionEU

Trei orașe/primării din România selectate în Misiunea 100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030

Primăria Sectorului 2 Bucuresti, Primăria Municipiul Cluj-Napoca și Primăria Municipiului Suceava sunt cele 3 primării din România selectate în Misiunea 100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030, inițiativă a Comisiei Europene demarată în cadrul Programului Orizont Europa.


Misiunea își propune să faciliteze schimbul de expriență între orașele selectate și să le promoveze ca centre de experimentare și inovare care vor inspira toate orașele europene în demersul de a deveni neutre climatic până în 2050.

UEFISCDI, membră a JPI Urban Europe, împreună cu alte 20 de state membre UE, sprijină implementarea Misiunii la nivel național și european, finanțând soluții de cercetare și inovare dedicate dezvoltării urbane durabile prin lansarea de competiții comune transnaționale și alte mecanisme de suport. Acest rol va fi continuat în cadrul noului parteneriat Driving Urban Transitions din Cadrul Programului Orizont Europa.


#MissionCities #HorizonEU #EUGreenDeal
Știri asociate:
18 May 2022

Sesiune online Hop-On Facility

Hop On Facility promovează includerea unor participanți din țări cu nivel de performanță mai redus în ceea ce privește cercetarea-inova...

03 Feb 2022

Apel pentru înscrierea într-un program de pre-accelerare de business a proiectelor de cercetare

Ai un proiect de cercetare finanțat de UEFISCDI sau din alte fonduri public...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.6089, O: 160]