Banner articol Noutati

UEFISCDI face parte din Alianța Europeană pentru Diplomație Științifică

UEFISCDI face parte din Alianța Europeană pentru Diplomație Științifică, o comunitate internațională ce promovează dialogul, schimbul de cunoaștere, dezvoltarea de capacitate și inovarea în domeniul diplomației științifice, reunind experți și inovatori pentru a aborda provocări globale și a construi un viitor mai bun într-un mod colaborativ.

Alianța Europeană pentru Diplomație Științifică este o inițiativă colaborativă bazată pe rezultatele și rețelele dezvoltate în cadrul proiectelor S4D4C, InsSciDE și EL-CSID. Scopul Alianței este de a sprijini dialogul privind diplomația științifică a Uniunii Europene și de a explora noi oportunități pentru a avansa teoria și practica acesteia în Europa.

Alianța a apărut ca urmare a policy brief-ului S4D4C: "Nurturing the EU Science Diplomacy Community: The Launch of an EU Science Diplomacy Alliance for Addressing Global Challenges". Aceasta facilitează dialogul, formarea și dezvoltarea capacităților instituționale în domeniul diplomației științifice, servind ca un hub pentru activități de cooperare voluntară a membrilor participanți.

Obiectivele Alianței includ:
  • Încurajarea dezcvoltării de proiecte comune
  • Sprijinirea schimbului de informații și creșterea conștientizării
  • Formare, educație și dezvoltarea capacităților instituționale
  • Promovarea și crearea de platforme pentru schimbul de cunoaștere și de experiență
  • Conectarea și creșterea unei comunități în domeniul diplomației științifice, tehnologiei și inovării
  • Monitorizarea activităților de diplomație științifică ale Uniunii Europene
  • Consilierea stakeholderilor interesați de diplomația științifică
UEFISCDI a devenit membră a Alianței Europene pentru Diplomație Științifică în decembrie 2023. Motivația de a ne alătura acesteia are la bază cultura unei organizații vizionare și implicarea noastră activă în proiecte și programe internaționale.

Suntem profund angajați în dezvoltarea și implementarea de mecanisme și inițiative colaborative în știință și inovare, menite să faciliteze parteneriate internaționale, să valorifice sinergiile și să creeze masă critică și potențial pentru colaborări ulterioare.
Fiind conștienți de mediul complex în care se desfășoară atât inovarea, cât și diplomația modernă, suntem interesați să înțelegem mai bine cum putem construi punți solide între lumea inovatorilor și cea a diplomaților. Prin implicarea noastră constantă în activități internaționale alături de alte entități similare ne propunem să contribuim activ la dezvoltarea unei comunități pentru diplomație științifică.

Detalii despre Alianță găsiți aici.


Mai multe detalii
Știri asociate:
17 Jun 2024

M100: Apel deschis pentru orașele din România care doresc să devină neutre din punct de vedere climatic

Începând de astăzi, 17 iunie 2024, orașele din România sunt invitate să se alăture Misiunii OglindÄ...

03 Jun 2024

Apel deschis pentru IMM-uri interesate de responsabilitatea digitală

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), parte a consorțiului...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2342, O: 133]