20210511 study slider 01 final final

UEFISCDI și StudyinRomania lansează campania de atragere a studenţilor internaționali în România

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), alături de Ministerul Educației, au lansat astăzi primul clip video de promovare a învățământului superior românesc în afara ţării. Realizat sub umbrela StudyinRomania, clipul are ca obiectiv prezentarea oportunităţilor pe care România le oferă studenţilor internaționali şi este, totodată, primul pas în strategia de rebranding a platformei. 

Clipul se adresează tinerilor din străinătate, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, interesaţi să urmeze un program de studiu în universităţile din România, pe durata unui întreg ciclu de studiu sau pentru un semestru. Materialul prezintă punctele forte ale învățământului superior românesc, oportunităţile oferite de piaţa muncii şi principalele atracţii de interes pentru tineri.

Beneficiind de sprijinul Ministerului Educaţiei și al Consiliului Național al Rectorilor, acest clip constituie un element important al campaniei unitare de promovare a sistemului naţional de învăţământ superior, sub egida #StudyinRomania, şi poate fi utilizat de universităţi, instituţii guvernamentale şi alte organizaţii interesate pentru promovarea României ca destinaţie de studiu. 

Tinerii interesați să studieze în România pot accesa platforma www.studyinromania.gov.ro pentru a descoperi cele peste 3.700 de programe de studiu oferite de universităţi de renume din ţară în engleză, franceză, germană, maghiară şi în alte limbi străine, dar şi informaţii despre sistemul de învățământ superior românesc şi despre România în general.

Clipul lansat de UEFISCDI prin care se urmăreşte promovarea învăţământului superior în rândul studenţilor internaționali este disponibil de astăzi pe canalul oficial YouTube și pe pagina oficială de Facebook a platformei StudyInRomania. Clipul beneficiază şi de o versiune scurtă pregătită special pentru a fi promovată pe posturile TV și alte canalele media cu audiență internațională. 

Clipul video a fost realizat în cadrul proiectului ”Calitate în învăţământul superior: internaţionalizare şi baze de date pentru dezvoltarea învăţământului românesc” cod SMIS 126766, derulat în perioada 2018 - 2022 şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU).

Proiectul este coordonat de către UEFISCDI în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Obiectivul general al acestuia constă în dezvoltarea şi implementarea de măsuri sistemice în învăţământul terţiar pentru creşterea nivelului calităţii în învăţământul superior şi adaptarea universităţilor la cerinţele pieţei muncii, inclusiv la standardele internaţionale. Printre activităţile principale derulate se numără şi promovarea învăţământului superior românesc, respectiv atragerea de studenţi internaţionali în universităţile din România, continuând astfel eforturile comune derulate în acest sens.

Pentru detalii suplimentare vă invităm să trimiteţi mesajele voastre pe: studyinro@uefiscdi.ro

Vă invităm să urmăriţi clipul 
AICI


Partener media oficial:
Știri asociate:
08 Jun 2022

StudyinRomania app - prima aplicație de mobil ce prezintă oferta educațională a universităților românești

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2166, O: 133]