Banner articol Noutati1

Un proiect EEA Grants a primit premiul pentru cel mai bun proiect de cercetare al anului

Proiectul colaborativ de cercetare „Holistic cloud-based clinicAl decision support system for improving THE coROnary atheroSClerotic Lesions after acute coROnary SYndromS” (ATHEROSCLEROSYS),  finanțat în cadrul Programului Cercetare asociat Granturilor SEE, a primit premiul pentru cel mai bun proiect de cercetare al anului, la Gala premiilor Romanian Healthcare Awards 2022.

Acest premiu reprezintă încununarea eforturilor comune ale echipei formate din cercetători, medici clinici și ingineri în demersul de implementare a unei platforme ce utilizează inteligența artificială pentru eficientizarea managementului pacienților cu sindroame coronariene acute. Platforma de tip cloud utilizează informații ce descriu comprehensiv stenozele coronariene din punct de vedere, anatomic, morfologic și funcțional, la care se adaugă date de analiză genetică, markeri inflamatori, microRNA-uri, toate acestea cu scopul de a evalua riscul cardiovascular pe termen mediu și lung.

Premiu reprezintă o recunoaștere și o onoare pentru comunitatea medicală, dar și un factor de încurajare pentru continuarea demersurile științifice inițiate în acest proiect, în vederea validării rezultatelor medicale științifice ce pot avea un grad major de eficiență în sprijinul tratării pacienților.

Scopul general al acestui proiect este de a dezvolta o soluție eficientă, în cloud, pentru îmbunătățirea procesului de luare a deciziilor clinice în cazul leziunilor vasculare coronariene “non-culprit” la pacienții cu sindrom coronarian acut.

Proiectul este implementat în Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, alături de partenerii din Norvegia: Siemens SRL, Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet NTNU.
Știri asociate:
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2314, O: 133]