Banner articol Noutati

Research In The Spotlight a fost unul dintre exemplele de bună practică în comunicarea științei la High Level Conference on Science Communication

Video podcast-ul Research In The Spotlight a fost unul dintre exemplele de bună practică în comunicarea științei prezentat în cadrul conferinței High Level Conference on Science Communication. Unlocking the Power of Science Communication in Research and Policy Making. Connecting research, government, industry, and society organizată de Science Europe, FWO & FNRS, în perioada 12-13 martie 2024, la Bruxelles, Belgia.

Aflat la cel de-al 3-lea sezon, Research in the spotlight este un instrument de comunicare personalizat, prin intermediul căruira proiectele colaborative, implementate în cadrul Programului Cercetare finanțat din Granturi SEE & Norvegiene (EEA and Norway Grants), sunt cunoscute publicului larg, într-un mod facil și atractiv.

Astfel, 33 cercetătorilor, împreună cu echipele pe care le coordonează, au avut ocazia de a deschide laboratorul și a face cunoscute pasiunea și motivația care se ascund în spatele fiecărei inovații. Urmărește episoadele aici

Dincolo de a identifica un instrument potrivit care să asigure diseminarea proiectelor finanțate din Granturi SEE și Norvegiene, ne-am dorit să creăm contextul favorabil comunicării științei atât la nivel național, cât și internațional. Astfel, am gândit acest video podcast cu beneficii multiple pentru fiecare categorie de public vizată: pentru cercetători, mai multă vizibilitate; pentru Statele Donatoare și Operatorul de Program, un bun instrument de a argumenta necesitatea unei finanțări constante și consistente a cercetării; iar pentru publicul larg, o mai bună înțelegere a tot ceea ce ne afectează și ne influențează viața de zi cu zi.
Știri asociate:
15 Feb 2024

One EEA Grants Project is presented in Society for Experimental Biology Magazine

The ”Next generation viral hepatitis B and C vaccine development in plants and algae using advance...

05 Feb 2024

Lansare serie 3 video podcast Research in the spotlight

Lansăm cea de-a 3-a serie a video podcast-ului ”

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2182, O: 133]