40129678 2069314463119117 7584243625702195200 n

Portalul Study in Romania la EAIE Conference and Exhibition, ediţia 2018

Considerată cea mai importantă întâlnire anuală a profesioniștilor din învățământul superior internațional, participarea la Conferința EAIE a reprezintentat o oportunitate de a dialoga şi de a schimba experienţe cu cei 5.700 de profesioniști, provenind din 95 de ţări, prezenţi la eveniment. Pe întreaga perioadă de desfăşurarea a conferinţei a avut loc şi expoziţia, ce a reunit expozanţi din învăţământul superior.

Alături de un consorţiu universitar format din 30 universităţi de stat și particulare din România, aflat sub egida Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), UEFISCDI a promovat, la EAIE Conference and Exhibition, programele de studii universitare licență, master și doctorat din România prezentate în platforma Study in Romania (www.studyinromania.gov.ro).

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc marţi, 11 septembrie, la Palais des Expositions et des Congrès (Palexpo). În data de 12 septembrie, delegaţia României a organizat o recepţie la Standul StudyinRomania, la care au participat Ministrul Educaţiei, Ambasadorul României în Elveţia, Reprezentantul permanent al României la Oficiul ONU, consultanţi şi parteneri ai instituţiilor de prestigiu care activează în domeniu.

În dimineaţa zilei de 13 septembrie, a avut loc evenimentul conex Morning Run, sustinut de CNR şi SiR, urmat de sesiunea de postere Country Updates, unde cei interesaţi au putut să obţină informaţii despre evoluţia fenomenului de internaţionalizare a învăţământului superior în România, în ultimii ani. Poster-ul delegaţiei din România a primit, prin intermediul aplicaţiei conferinţei, cele mai multe voturi.

Platforma Study in Romania (SiR) promovează învăţământul superior românesc la nivel global, contribuind la atragerea studenţilor naţionali şi internaţionali în programe de studiu din oferta educaţională a universităţilor româneşti. Informaţia din platformă este asigurată de universităţi, care au, astfel, oportunitatea de a utiliza un instrument de promovare facil, ce contribuie la internaţionalizarea învăţământului superior românesc.     
Mai multe detalii
Știri asociate:
12 May 2021

UEFISCDI și StudyinRomania lansează campania de atragere a studenţilor internaționali în România

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), alături de Ministerul...

04 Sep 2019

Portalul Study in Romania la EAIE Conference and Exhibition

Pentru al 3-lea an consecutiv Portalul Study in Romania este prezentat la

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.6023, O: 160]