Apel comun Agroecology 2024-2025 - "Promovarea agroecologiei la nivelul fermei și al peisajului".
Obiectivul acestui apel este de a finanța proiecte transdisciplinare de cercetare și inovare care să abordeze tranziția agroecologică a sistemelor agricole convenționale și ecologice.
Propunerile ar trebui să demonstreze o abordare multidisciplinară și integrată, cu o perspectivă multiactorală. Proiectele ar trebui să analizeze problemele și provocările din perspectiva europeană și nu numai și se pot baza pe laboratoare vii existente sau pot aduce laolaltă diferiți actori care să urmeaze o abordare de tip ‚living lab’. Infrastructura de cercetare poate să completeze laboratoarele vii iar cercetările și inovarea trebuie să răspundă nevoilor actuale ale părților interesate, printr-un proces de co-creare impreună cu utilizatorii finali și integrarea cunoștințelor lor practice.
Link apel: Informații complete despre apel se găsesc
aici.
Documentele de apel
aici.
Platforma de depunere – disponibila
aici.
În data de 5 martie 2024 va avea loc webinar-ul pentru aplicanți, informații despre înregistrare vor fi disponibile
aici.
Se va aplica un proces în două etape, cu depunerea obligatorie a propunerilor preliminare la prima etapă și depunerea propunerilor complete la a doua etapă, printr-un sistem electronic de incărcare a propunerilor.
* Lansarea apelului: Joi 15 Februarie 2024
* Termenul limită pentru depunerea propunerilor preliminare (obligatoriu): 26 Aprilie 2024, 14:00h CEST.
* Termenul limită pentru depunerea propunerilor complete:
19 Septembrie 2024, 14:00h CEST.
Echipele de cercetare vor fi invitate să formeze consorții de cercetare transnaționale cu minim 3 parteneri eligibili din minim 3 țări care participă la apel.
Propunerile trebuie să fie scrise exclusiv în limba engleză.
Propunerile de proiecte de cercetare vor fi evaluate în funcție de următoarele criterii:
• La pasul 1 (etapa de pre-propunere): Pre-propunerile eligibile vor fi evaluate în funcție de cele două criterii de evaluare cu punctaj egal: Excelență și Impact
• La etapa 2 (etapa propunerii complete): Propunerile complete vor fi evaluate în funcție de următoarele trei criterii de evaluare cu ponderare egală xcelența, impactul și calitatea și eficiența punerii în aplicare.
Se așteaptă ca proiectele să studieze și să pună în aplicare agroecologia la două scări geografice:
Tema 1 - la nivelul fermei și al împrejurimilor apropiate acesteia
Tema 2 - la nivelul peisajului sau al teritoriului.