Accelerating farming systems transition – agroecology living labs and research infrastructures

„Agroecology”, parteneriatul european "Accelerating farming systems transition –agroecology living labs and research infrastructures", este un efort european ambițios și la scară largă de cercetare și inovare între Comisia Europenă și 26 de state membre (SM), țări asociate (PA) și țări terțe; fiind unul dintre parteneriatele europene cheie din domeniile alimentar, bioeconomie, resurse naturale, agricultură și mediu.

Parteneriatul „Agroecology” își propune să structureze și să sprijine o rețea de laboratoare vii și infrastructuri de cercetare care vor accelera tranziția către agroecologie în toată Europa. Astfel până în 2030, ecosistemul de cercetare și inovare al Uniunii Europene din jurul agroecologiei va fi mai bine conectat, cunoașterea proceselor agroecologice va stimula adoptarea agroecologiei de către fermieri, iar performanțele de mediu, economice și sociale ale agriculturii vor fi îmbunătățite.

Parteneriatul „Agroecology” va pune în comun resursele Comisiei Europene și ale statelor implicate pentru a finanța cercetarea la nivel înalt care să genereze cunoștințe și tehnologii adecvate aliniate la temele principale descrise în Agenda strategică de cercetare și inovare - SRIA, punând în același timp în aplicare o serie de activități de sprijin pentru a informa, consulta, consilia și implica diferite părți interesate în vederea consolidării capacităților, a creșterii gradului de conștientizare și a schimbului de cunoștințe și date create.

Website Agroecology Partnership aici.
Apel comun Agroecology 2024-2025 - "Promovarea agroecologiei la nivelul fermei și al peisajului".

„Agroecology”, parteneriatul european "Accelerating farming systems transition – agroecology living labs and research infrastructures" anunță lansarea primului său apel comun cu tema "Promovarea agroecologiei la nivelul fermei și al peisajului".

Obiectivul acestui apel este de a finanța proiecte transdisciplinare de cercetare și inovare care să abordeze tranziția agroecologică a sistemelor agricole convenționale și ecologice.

Propunerile ar trebui să demonstreze o abordare multidisciplinară și integrată, cu o perspectivă multiactorală. Proiectele ar trebui să analizeze problemele și provocările din perspectiva europeană și nu numai și se pot baza pe laboratoare vii existente sau pot aduce laolaltă diferiți actori care să urmeaze o abordare de tip ‚living lab’. Infrastructura de cercetare poate să completeze laboratoarele vii iar cercetările și inovarea trebuie să răspundă nevoilor actuale ale părților interesate, printr-un proces de co-creare impreună cu utilizatorii finali și integrarea cunoștințelor lor practice.
500.000
EUR
Fonduri alocate Ro
0
Proiecte depuse Ro
0
Proiecte finanţate Ro
Link apel: Informații complete despre apel se găsesc aici.

Documentele de apel aici.

Platforma de depunere – disponibila aici.

În data de 5 martie 2024 va avea loc webinar-ul pentru aplicanți, informații despre înregistrare vor fi disponibile aici.
Se va aplica un proces în două etape, cu depunerea obligatorie a propunerilor preliminare la prima etapă și depunerea propunerilor complete la a doua etapă, printr-un sistem electronic de incărcare a propunerilor.

* Lansarea apelului: Joi 15 Februarie 2024

* Termenul limită pentru depunerea propunerilor preliminare (obligatoriu): 26 Aprilie 2024, 14:00h CEST.

* Termenul limită pentru depunerea propunerilor complete: 19 Septembrie 2024, 14:00h CEST.
Informații complete despre apel se găsesc aici.

• Pentru informații generale despre apel, vă rugăm să contactați Secretariatul Apelului: ptj-agroecology-call-office@fz-juelich.de

• Pentru întrebări specifice legate de bugetul, criteriile și regulile organizației de finanțare, vă rugăm să consultați regulile nationale disponibile aici.


• Pentru întrebări tehnice, vă rugăm să contactați biroul de asistență tehnică: ptj-agroecology-call-office@fz-juelich.de
Echipele de cercetare vor fi invitate să formeze consorții de cercetare transnaționale cu minim 3 parteneri eligibili din minim 3 țări care participă la apel.

Propunerile trebuie să fie scrise exclusiv în limba engleză.

Propunerile de proiecte de cercetare vor fi evaluate în funcție de următoarele criterii:
• La pasul 1 (etapa de pre-propunere): Pre-propunerile eligibile vor fi evaluate în funcție de cele două criterii de evaluare cu punctaj egal: Excelență și Impact
• La etapa 2 (etapa propunerii complete): Propunerile complete vor fi evaluate în funcție de următoarele trei criterii de evaluare cu ponderare egală xcelența, impactul și calitatea și eficiența punerii în aplicare.
Se așteaptă ca proiectele să studieze și să pună în aplicare agroecologia la două scări geografice:

Tema 1 - la nivelul fermei și al împrejurimilor apropiate acesteia

Tema 2 - la nivelul peisajului sau al teritoriului.
Persoane de contact:
Adrian Asanica 200
Adrian Asănică
Expert
Telefon:
+40 744 450 011
Fax:
+40 21 311 59 92
adrian.asanica@uefiscdi.ro
Andreea Popa 90
Andreea Popa
Expert
Telefon:
+40 21 307 19 91
Fax:
+40 21 311 59 92
andreea.popa@uefiscdi.ro
Luciana BRATU 90
Luciana Bratu
Expert
Telefon:
+40 21 307 19 87
Fax:
+40 21 311 59 92
luciana.bratu@uefiscdi.ro
Știri asociate:
11 Mar 2024

Kick off Meeting - Parteneriat Agroecologie

La finalul lunii februarie 2024, aproximativ 100 de participanți s-au reunit la întâlnirea de lansare a Parteneriatului AGROECOLOGY la Bluepoint, Brussels. AGROECOLOGY...

16 Feb 2024

Apel deschis Agroecology 2024-2025

În cadrul parteneriatului AGROECOLOGY a fost lansat primul apel pentru proiecte europene comune de cercetare! Parteneriatul AGROECLOGY - Parteneriat...

https://uefiscdi.gov.ro/accelerating-farming-systems-transition-agroecology-living-labs-and-research-infrastructures
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2169, O: 228]