Biodiversa+

Biodiversa+, noul parteneriat cofinanțat pentru biodiversitate – dezvoltat în comun de BiodivERsA și Comisia Europeană (DG Mediu și DG Cercetare și Inovare) a fost lansat oficial la 1 octombrie 2021.

Parte din Strategia europeană pentru biodiversitate pentru 2030, pentru a construi o punte între știință, politică și practică, Biodiversa+ reunește 75 de programe de cercetare și finanțare și actori din zona politicilor de mediu din 37 de țări europene și asociate pentru a lucra la 5 obiective principale:

1. Planificarea și sprijinirea cercetării și inovării privind biodiversitatea printr-o strategie comună, apeluri comune anuale pentru proiecte de cercetare și activități de tip ”capacity building”

2. Crearea unei rețele de scheme armonizate pentru a îmbunătăți monitorizarea biodiversității și a serviciilor ecosistemice în întreaga Europă

3. Contribuție la cunoștințe de vârf pentru implementarea soluțiilor bazate pe natură și evaluarea biodiversității în sectorul privat

4. Asigurarea unui sprijin eficient bazat pe știință pentru elaborarea și implementarea politicilor în Europa

5. Consolidarea relevanței și impactului cercetării pan-europene asupra biodiversității, într-un context global.
Apel comun Biodiversa+ 2021-2022 „Sprijinirea protecției biodiversității și a ecosistemelor pe uscat și pe mare”

Biodiversa+, Parteneriatul european pentru biodiversitate, are plăcerea de a anunța că apelul său comun 2021-2022 pentru propuneri de cercetare transnațională privind „Sprijinirea biodiversității și a protecției ecosistemelor pe uscat și pe mare” este acum deschis.


500.000
EUR
Fonduri alocate Ro
0
Proiecte depuse Ro
0
Proiecte finanţate Ro
Pagina apelului pe site-ul Biodiversa poate fi accesata de aici
Cauti un partener? Foloseste BiodivERsA Partner Search Tool
Se va aplica un proces în două etape, cu depunerea obligatorie a propunerilor preliminare la prima etapă și depunerea propunerilor complete la a doua etapă, printr-un sistem electronic de depunere a propunerilor (EPSS).

* Lansarea apelului: vineri 01 octombrie 2021

* Termenul limită pentru depunerea propunerilor preliminare (obligatoriu): marți, 30 noiembrie 2021, ora 15:00 CET (ora locală la Bruxelles)

* Termenul limită pentru depunerea propunerilor complete: joi, 14 aprilie 2022, ora 15:00 CET (ora locală la Bruxelles)
Informații complete despre apel se găsesc aici.

Pentru informații generale despre apel, vă rugăm să contactați Secretariatul Apelului: biodiversa.cs@agencerecherche.fr (Juliette Bettus, Céline Billière and Sophie Germann)

Pentru întrebări specifice legate de bugetul, criteriile și regulile organizației de finanțare, vă rugăm să consultați regulile nationale disponibile aici si aici
Va rugam sa retineti ca fiecare partener din proiect trebuie sa indeplineasca criteriile si regulile impuse de agentia sa nationala de finantare.

Pentru întrebări tehnice referitoare la EPSS, vă rugăm să contactați biroul de asistență tehnică EPSS: Taavi Tiirik, epss.biodiversa@g.etag.ee 
Echipele de cercetare vor fi invitate să formeze consorții de cercetare transnaționale cu parteneri eligibili din minim 3 țări care participă la apel (minim două țări din statele membre UE sau țările asociate UE).

Propunerile trebuie să fie scrise exclusiv în limba engleză.

Propunerile de cercetare vor fi evaluate în funcție de următoarele criterii:

La pasul 1 (etapa de pre-propunere): Adaptarea la domeniul de aplicare al apelului, noutatea cercetării și impactul așteptat asupra societății/politicii;

La pasul 2 (etapa de propunere completă): Excelența științifică, calitatea și eficiența implementării și impactul așteptat asupra societății/politicii (inclusiv abordarea implicării părților interesate).

Atat pre-propunerile in primul pas cat si full-proposals in pasul al doilea se depun obligatoriu in platforma dedicata apelului - Electronic Proposal Submission System (EPSS).
46 de organizații de finanțare din 33 de țări se alătură acestui apel și au alocat – împreună cu Comisia Europeană – o sumă totală de peste 40 de milioane de euro:
Austria, Belgium, Brazil, Bulgaria, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Israel, Italy (incl. the Autonomous Province of Bolzano/Bozen), Latvia, Lithuania, Moldova, Morocco, Norway, Poland, Portugal (incl. the Azores), Romania, Slovakia, Slovenia, South Africa, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, The Netherlands, Tunisia and Turkey.

Lista țărilor participante și agențiile de finanțare, cu suma de participare în apel, poate fi consultată aici.
PRIORITĂȚILE APELULUI:
Acest apel are ca scop sprijinirea proiectelor de cercetare transnaționale (durata de 3 ani) care abordează una sau mai multe dintre cele trei teme de mai jos:

TEMA 1 – Cunoștințe pentru identificarea zonelor de conservare prioritare, stabilirea de rețele ecologice eficiente și rezistente, îmbunătățirea protecției pe bază de specii și conservarea diversității genetice

TEMA 2 – Beneficii multiple și costuri ale biodiversității și protecției ecosistemelor: sinergii și compromisuri

TEMA 3 – Management eficient și guvernare echitabilă pentru a oferi rezultate îndrăznețe în materie de conservare

Este încurajată depunerea de proiectele care combină aspecte din mai multe teme. Acest apel este axat pe protecția biodiversității în sălbăticie. Aceasta nu include, de exemplu, eforturile pentru restaurarea habitatelor și speciilor sau conservarea ex-situ.

Apelul acoperă toate mediile, adică terestre, de apă dulce și marine. Acesta acoperă, de asemenea, cercetarea privind conservarea biodiversității în regiunile ultraperiferice (ORs) și în țările și teritoriile de peste mări (OCTs) ale UE.
Persoane de contact:
Adrian Asanica 200
Adrian Asănică
Expert UEFISCDI
Telefon:
+40 744 450 011
Fax:
+40 21 311 59 92
adrian.asanica@uefiscdi.ro
Luciana BRATU 90
Luciana Bratu
Expert UEFISCDI
Telefon:
Fax:
+40 21 311 59 92
luciana.bratu@uefiscdi.ro
Andreea Popa 90
Andreea Popa
Expert UEFISCDI
Telefon:
+40 21 307 19 91
Fax:
+40 21 311 59 92
andreea.popa@uefiscdi.ro
https://uefiscdi.gov.ro/biodiversa-plus
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.7925, O: 218]