Biodiversa+

Biodiversa+, noul parteneriat cofinanțat pentru biodiversitate – dezvoltat în comun de BiodivERsA și Comisia Europeană (DG Mediu și DG Cercetare și Inovare) a fost lansat oficial la 1 octombrie 2021.

Parte din Strategia europeană pentru biodiversitate pentru 2030, pentru a construi o punte între știință, politică și practică, Biodiversa+ reunește 75 de programe de cercetare și finanțare și actori din zona politicilor de mediu din 37 de țări europene și asociate pentru a lucra la 5 obiective principale:

1. Planificarea și sprijinirea cercetării și inovării privind biodiversitatea printr-o strategie comună, apeluri comune anuale pentru proiecte de cercetare și activități de tip ”capacity building”

2. Crearea unei rețele de scheme armonizate pentru a îmbunătăți monitorizarea biodiversității și a serviciilor ecosistemice în întreaga Europă

3. Contribuție la cunoștințe de vârf pentru implementarea soluțiilor bazate pe natură și evaluarea biodiversității în sectorul privat

4. Asigurarea unui sprijin eficient bazat pe știință pentru elaborarea și implementarea politicilor în Europa

5. Consolidarea relevanței și impactului cercetării pan-europene asupra biodiversității, într-un context global.

Apel comun Biodiversa+ 2022-2023 – BiodivMon - „Îmbunătățirea monitorizării transnaționale a biodiversității și a schimbării ecosistemelor pentru știință și societate

Biodiversa+, Parteneriatul european pentru biodiversitate, are plăcerea de a anunța că apelul său comun 2022-2023 - BiodivMon pentru propuneri de cercetare transnațională privind „Îmbunătățirea monitorizării transnaționale a biodiversității și a schimbării ecosistemelor pentru știință și societate” este acum deschis.

Bugetul propus pentru apel: 500.000euro (urmează să fie confirmat după operaționalizarea Planul Național de Cercetare, Dezvoltare, Inovare (PNCDI IV)).

0
EUR
Fonduri alocate Ro
0
Proiecte depuse Ro
0
Proiecte finanţate Ro
Informații complete despre apel se găsesc aici.

Cauti un partener? Foloseste BiodivERsA Partner Search Tool

Înregistrare Webinar on the 2nd Call of Biodiversa+ și prezentare PPT aici.
Se va aplica un proces în două etape, cu depunerea obligatorie a propunerilor preliminare la prima etapă și depunerea propunerilor complete la a doua etapă, printr-un sistem electronic de depunere a propunerilor (EPSS).

* Lansarea apelului: Joi 8 Septembrie 2022
 
* Termenul limită pentru depunerea propunerilor preliminare (obligatoriu): Miercuri 9 Noiembrie 2022, 15:00 CET (ora locală în Bruxelles)
 
* Termenul limită pentru depunerea propunerilor complete: Miercuri 5 Aprilie 2023, 15:00 CEST (ora locală în Bruxelles)
Informații complete despre apel se găsesc aici.

• Pentru informații generale despre apel, vă rugăm să contactați Secretariatul Apelului: biodiversa.cs@agencerecherche.fr (Céline Billière și Clara Superbie)

• Pentru întrebări specifice legate de bugetul, criteriile și regulile organizației de finanțare, vă rugăm să consultați regulile nationale disponibile aici si aici.*
*Informațiile vor fi actualizate odată cu aprobarea Planului Național de C&DI – PNCDI IV.

• Pentru întrebări tehnice referitoare la EPSS, vă rugăm să contactați biroul de asistență tehnică EPSS: Taavi Tiirik, epss.biodiversa@g.etag.ee 
Echipele de cercetare vor fi invitate să formeze consorții de cercetare transnaționale cu parteneri eligibili din minim 3 țări care participă la apel (minim două țări din statele membre UE sau țările asociate UE).

Propunerile trebuie să fie scrise exclusiv în limba engleză.

Propunerile de cercetare vor fi evaluate în funcție de următoarele criterii:

• La pasul 1 (etapa de pre-propunere): Adaptarea la domeniul de aplicare al apelului, noutatea cercetării și impactul așteptat asupra societății/politicii;

• La pasul 2 (etapa de propunere completă): Excelența științifică, calitatea și eficiența implementării și impactul așteptat asupra societății/politicii (inclusiv abordarea implicării părților interesate). 
Lista țărilor participante și agențiile de finanțare, cu suma de participare în apel, poate fi consultată aici.
Acest apel are ca scop sprijinirea proiectelor de cercetare transnaționale (durata de 3 ani) care abordează una sau mai multe dintre cele trei teme de mai jos:

  • TEMA 1 – Inovarea și armonizarea metodelor și instrumentelor de colectare și gestionare a datelor de monitorizare a biodiversității
  • TEMA 2 – Abordarea lacunelor de cunoștințe din domeniul biodiversității privind starea, dinamica și tendințele pentru a inversa pierderea biodiversității
  • TEMA 3 – Utilizarea datelor disponibile de monitorizare a biodiversităţii
Sunt încurajate proiectele care combină aspecte din mai multe teme. Proiectele finanțate prin acest apel ar trebui să permită caracterizarea, înțelegerea și raportarea mai bună a stării și tendințelor biodiversității.

Apelul acoperă toate mediile, și anume terestre, de apă dulce și marine din Europa și nu numai. 
Persoane de contact:
Adrian Asanica 200
Adrian Asănică
Expert UEFISCDI
Telefon:
+40 744 450 011
Fax:
+40 21 311 59 92
adrian.asanica@uefiscdi.ro
Luciana BRATU 90
Luciana Bratu
Expert UEFISCDI
Telefon:
+40 21 307 19 87
Fax:
+40 21 311 59 92
luciana.bratu@uefiscdi.ro
Andreea Popa 90
Andreea Popa
Expert UEFISCDI
Telefon:
+40 21 307 19 91
Fax:
+40 21 311 59 92
andreea.popa@uefiscdi.ro
https://uefiscdi.gov.ro/biodiversa-plus
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4948, O: 228]