KnoBI site

Conferința Internaționalizarea învățământului superior

Pentru a asigura suport în implementarea politicilor Procesului Bologna privind internaționalizarea educației și mobilitatea, UEFISCDI a organizat, în data de 3 mai, la Hotel Novotel, Bucureşti, ”Conferința Internaționalizarea învățământului superior”, continuând tradiția evenimentelor dedicate acestei tematici.

În această a patra ediție a conferinței, privind internaționalizarea educației,  au fost dezbătute principalele noutăți de la nivel internațional de interes pentru sistemul de învățământ superior din România. Evenimentul și-a propus, de asemenea, să ofere un cadru de dezbatere unde vocea universităților să fie auzită, iar decidenții să răspundă provocărilor acestora din domeniul internaționalizării, prin identificarea unor posibile soluții care să conducă la îmbunătățirea gradului de internaționalizare a învățământului superior.

Conferința a reunit reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, universităților, altor structuri cu responsabilități în domeniu, organizațiilor studențești și organizațiilor non-guvernamentale din educație.

Evenimentul a fost asociat proiectului Erasmus+ ”Tying the Knots in Bologna Implementation”, al cărui obiectiv principal îl constituie îmbunătățirea implementării reformelor asumate de România în conformitate cu Procesul Bologna, pentru alinierea la standardele promovate de Spațiul European al Învățământului Superior (EHEA). Se urmărește readucerea în atenția decidenților și a stakeholder-ilor reformele Bologna care să facă învățământul superior românesc compatibil cu celelalte sisteme europene, concentrându-se pe trei zone de interes și anume: internaționalizarea învățământului superior/mobilitate, dimensiunea socială a educației și angajabilitatea absolvenților. Proiectul este implementat în perioada iunie 2016 – mai 2018 de UEFISCDI, împreună cu Ministerul Educației Naționale.

Policy brief - Internaţionalizare învăţământ superior - NR. 1/2018
Analiza datelor statistice privind internaționalizarea educației în instituțiile de învățământ superior de stat din România - 2017

Evenimentul în imagini:

 

 

 

Persoană de contact:
Irina Geantă
E-mail: irina.geanta@uefiscdi.ro

 
Mai multe detalii
Ştiri asemănătoare
 
 
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4392, O: 451]