Banner atelier 1

Atelier de lucru on-line „The Road towards EOSC as seen from the national level”

Interval orar: 11.00- 14.00 (Bucharest time); 10.00 – 13.00 (CET)
Discuțiile vor avea loc în limba engleza (fără translație)

Open Science Knowledge Hub (OSKH) - UEFISCDI vă invită să participați în data de 20 octombrie a.c. la atelierul de lucru on-line „The Road towards EOSC as seen from the national level”.

Evenimentul este organizat de către Autoritatea pentru Digitalizarea României și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în colaborare cu OSKH și coordonatorii Inițiativei naționale privind cloud-ul pentru știința deschisă (RO-NOSCI).

Demersul este parte a unui proces dedicat dezvoltării de recomandări strategice naționale care să susțină demersurile României de integrare în initiațivele europene privind Știința Deschisă (Open Science) și calculul de înaltă performanță (High Performance Computing - HPC), parte a proiectului „Cadru Strategic pentru adoptarea și utilizarea de tehnologii inovative în administrația publică 2021 – 2027 – soluții pentru eficientizarea activității”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.
În mod particular, atelierul din data de 20 octombrie a.c. este dedicat subiectului dezvoltării Cloud-ului European pentru Știința Deschisă (European Open Science Cloud – EOSC) și acțiunilor demarate la nivel european și național (agenda poate fi consultată aici), iar discuțiile vor contribui la identificarea celor mai bune modalitați în care România poate contribui la acest obiectiv european și iși poate spori integrarea în strategia UE în materie de dezvoltare științifică și tehnologică.

Participarea este gratuită, necesitând înregistrarea în prealabil aici
Mai multe detalii
Știri asociate:
26 Feb 2024

Raport - Conferința Diamond Open Access

În perioada 25 și 26 octombrie 2023 în Toluca, Mexic a avut loc cea de-a doua ediție a Conferinței Diamond Open Access. Aceasta a fost organizată în colaborare de Sci...

15 Feb 2024

Open call - Reproducibility Network

Proiectul TIER2 își propune să încurajeze crearea a trei noi rețele de reproductibilitate (RN) în țările de tip widening. Scopul rețelelor de reproductibilitate este de ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.1597, O: 133]