AFRICA

Call for Africa - Europe Collaborative Research & Innovation projects on Renewable Energy (LEAP-RE)

Parteneriatul pe termen lung pentru energie regenerabilă Europa-Africa (LEAP-RE) cofinanțat de Comisia Europeană în cadrul Orizont 2020 își propune să sporească utilizarea energiei regenerabile printr-un set bine echilibrat de proiecte de cercetare, demonstrație și transfer de tehnologie pe ambele continente. 

Apelul a fost lansat pe 15 ianuarie 2021. Următoarea etapă din calendar este depunerea schiței de proiect, al cărei termen este 1 aprilie 2021 (17:00 CEST) - etapă obligatorie.

Apelul comun LEAP-RE 2021 se va concentra pe 6 direcții: 
  1. Maparea inițiativelor comune de cercetare și inovare în domeniul energiei regenerabile (RE);
  2. Durata de viață a componentelor din domeniul energiei regenerabile (RE);
  3. Sisteme inteligente independente;
  4. Rețele inteligente (smart grids);
  5. Utilizarea productivă a energiei;
  6. Utilizarea domestică a energiei
Reunind 16 agenții de finanțare africane și europene, membre ale consorțiului LEAP-RE, Pilonul 1 este dedicat pregătirii și implementării apelurilor transnaționale comune de proiecte cofinanțate de agențiile naționale europene și africane, plus o contribuție a Comisiei Europene. 

Proiectele finanțate în cadrul apelurilor se vor concentra pe atingerea obiectivelor printr-o abordare echilibrată și colaborativă. O atenție deosebită va fi acordată consolidării impactului activităților durabile de cercetare și dezvoltare pentru bunăstarea societății în Europa și Africa. 

Bugetul indicativ pentru apel este de 11 milioane EUR furnizat de agențiile de finanțare + 6 milioane EUR din contribuția Comisiei Europene.

Vă invităm să aflaţi mai multe informaţii AICI
Știri asociate:
29 Apr 2021

Portalul EOSC - chestionar

Portalul EOSC este o poartă către informații și resurse, oferind actualizări privind guvernanța EOSC și actorii implicați, proiectele care contribuie la dezvoltarea și implementa...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3606, O: 160]