Banner articol Noutati

CDREurope – proiectul care ajută companiile să înțeleagă responsabilitatea digitală corporativă

UEFISCDI, în calitate de partener al proiectului Corporate Digital Responsibility in Europe - CDREurope, finanţat din programul de cooperare interregională Interreg Europe, a organizat prima întâlnire online cu stakeholderii din zona digitală, în data de 28 iulie 2023.

Evenimentul a dezbătut teme referitoare la utilizarea cât mai responsabilă a digitalizării în organizații, mai ales în întreprinderi, plecând de la Manifestul internațional privind Responsabilitatea digitală corporativă. Responsabilitatea digitală corporativă este un concept nou, pe care UEFISCDI l-a adoptat pe deplin, deoarece se potrivește perfect cu principiile și valorile organizației, care vizează construirea unui mediu responsabil, incluziv și sustenabil pentru toți. Ne preocupă accesul corect și echitabil al tuturor la tehnologie, reducerea impactului ei asupra climei și mediului, promovarea bunăstării sociale și considerăm că utilizarea responsabilă a digitalului, mai ales de către IMM-uri, poate conduce la crearea unor rezultate mai pozitive pentru societate și planetă, poate îmbunătăți utilizarea adecvată a datelor, și cu siguranță contribuie la succesului economic al organizațiilor.

Evenimentul a adus împreună reprezentanți ai mediului de afaceri, ai universităților și institutelor de cercetare, ai ONG-urilor, ai autorităților publice. S-au prezentat principalele concepte ale CDR-ului și s-a evidențiat legătura dintre acesta și proprietatea intelectuală. Partea a doua a evenimentului a fost dedicată discuțiilor pe tema impactului tehnologiei asupra societății și ce oportunități există pentru a integra responsabilitatea digitală corporativă în IMM-uri.

Rezultatele workshopului împreună cu analiza regională asupra nivelului de înțelegere și conștientizare a CDR în organizații realizată de echipa de proiect vor fi prezentate întregului consorțiu al proiectului CDREurope în cadrul întâlnirii din Finlanda, ce va fi organizată în octombrie 2023.
Mai multe detalii
Știri asociate:
22 Sep 2023

Conferința Națională GROW desfășurată în cadrul celei de-a XI-a ediții a Forumului Eurosfat 2023

UEFISCDI în parteneriat cu Primăria Alba Iulia și Europuls – Centrul de Expertiză Europeană lansează ...

13 Sep 2023

Apel deschis lucrări conferință: Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’

În perioada 25-26 martie 2024 va avea loc, la București, a cincea ediÈ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2524, O: 133]