news big invatamant superior

Cercetare naţională realizată în cadrul proiectului EUROSTUDENT VI

Ministerul Educaţiei Naţionale prin Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (ISE) şi UEFISCDI a demarat cercetarea naţională din cadrul studiului EUROSTUDENT VI.

Studiul european îşi propune să contribuie la stabilirea structurilor naţionale de monitorizare a dimensiunii sociale a învăţământului superior, ţările participante având posibilitatea de a compara datele obţinute şi de a primi sprijin în utilizarea experienţei acumulate pentru analiza şi îmbunătăţirea propriului sistem de învăţământ superior.

Cercetarea, la care participa încă 27 de state, urmărește colectarea și analiza de date privind condiţiile de viaţă şi de studiu ale studenţilor, cu scopul de a obţine indicatori comparabili pe plan european. Principalele teme abordate sunt situaţia şi contextul actual al studiilor, condiţiile de viaţă, mobilitatea internaţională şi situaţia familială a studentului.

Cercetarea constă în aplicarea unui chestionar on-line, în perioada mai – iulie 2017, prin intermediul platformei naționale SAPM, la nivelul studenţilor din ciclurile de licenţă şi master. Participanţii au fost selectaţi dintr-un eşantion reprezentativ la nivel naţional de facultăţi ale instituţiilor de învăţământ superior public şi privat.

Mai multe detalii
Știri asociate:
24 Nov 2020

S-a lansat Chestionarul Național Studențesc, o premieră în Europa de Est

UEFISCDI , în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării-România a lansat Chestionarul Național Studențesc (CNS), prin care se urmărește măsurarea ...

15 Mar 2018

Rezultatele studiului european EUROSTUDENT VI

A fost încheiată cea de a şasea etapă de implementare a studiului european EUROSTUDENT. EUROSTUDENT VI şi-a propus să contribuie la stabilirea de structuri naţio...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2156, O: 133]