Stire 6 Aprilie Zenodo

Comunitate științifică europeană dedicată cercetării Covid-19 în OpenAIRE – Zenodo

UEFISCDI, instituție de legătură la nivel național cu rețeaua OpenAIRE (OpenAIRE NOAD) oferă suport pentru colaborarea cu comunitatea recent creată dedicată cercetării referitoare la Covid-19 sau SARS-CoV-2: Coronavirus Disease Research Community - COVID-19.

Întreaga comunitate științifică din Europa este invitată să contribuie la colectarea de rezultate relevante pentru a facilita diseminarea rapidă și descoperirea de informații. Se recomandă accesul liber la aceste rezultate, dar sunt acceptate și materialele cu acces restricționat sau închis care pot ajuta în orice fel cercetarea dedicată situației create de Coronavirus.
Materiale acceptate: publicații, prezentări, postere, seturi de date, imagini, fișiere audio/ video, software, ș.a.).

La sfârșitul lunii aprilie va fi lansat și portalul OpenAIRE COVID-19 Gatewaycu misiunea de a colecta într-un singur loc, a stabili conexiuni și a asigura un punct de acces unic pentru toate rezultatele de mai sus, dar și pentru alte informatii agregate cu privire la COVID-19.

Informații detaliate despre ambele inițiative se regăsesc aici
Mai multe detalii
Știri asociate:
12 Mar 2021

Proiect OpenAIRE-Nexus

Comunitatea OpenAIRE anunță lansarea proiectul OpenAIRE-Nexus care agregă pentru Europa, EOSC și ceilalți actori interesati un set de servicii pentru implementarea și accelerarea Open S...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3669, O: 160]