Stire 6 Aprilie Zenodo

Comunitate științifică europeană dedicată cercetării Covid-19 în OpenAIRE – Zenodo

UEFISCDI, instituție de legătură la nivel național cu rețeaua OpenAIRE (OpenAIRE NOAD) oferă suport pentru colaborarea cu comunitatea recent creată dedicată cercetării referitoare la Covid-19 sau SARS-CoV-2: Coronavirus Disease Research Community - COVID-19.

Întreaga comunitate științifică din Europa este invitată să contribuie la colectarea de rezultate relevante pentru a facilita diseminarea rapidă și descoperirea de informații. Se recomandă accesul liber la aceste rezultate, dar sunt acceptate și materialele cu acces restricționat sau închis care pot ajuta în orice fel cercetarea dedicată situației create de Coronavirus.
Materiale acceptate: publicații, prezentări, postere, seturi de date, imagini, fișiere audio/ video, software, ș.a.).

La sfârșitul lunii aprilie va fi lansat și portalul OpenAIRE COVID-19 Gatewaycu misiunea de a colecta într-un singur loc, a stabili conexiuni și a asigura un punct de acces unic pentru toate rezultatele de mai sus, dar și pentru alte informatii agregate cu privire la COVID-19.

Informații detaliate despre ambele inițiative se regăsesc aici
Mai multe detalii
Știri asociate:
29 Jul 2020

Articol - Cum să faci să funcționeze Știința Deschisă

Coordonatorul departamentului de Știință Deschisă din cardul Universității din Amsterdam, Frans Oort; împreună cu Matthias Bakker, senior policy a...

29 Jul 2020

Manifesto for EU COVID-19 Research

Încă de la primele semne de izbucnire a pandemiei generate de răspândirea Covid-19, Comisia Europeană a susținut intens cercetarea și inovarea precum și coordonarea efortu...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4126, O: 466]