Stire 6 Aprilie Zenodo

Comunitate științifică europeană dedicată cercetării Covid-19 în OpenAIRE – Zenodo

UEFISCDI, instituție de legătură la nivel național cu rețeaua OpenAIRE (OpenAIRE NOAD) oferă suport pentru colaborarea cu comunitatea recent creată dedicată cercetării referitoare la Covid-19 sau SARS-CoV-2: Coronavirus Disease Research Community - COVID-19.

Întreaga comunitate științifică din Europa este invitată să contribuie la colectarea de rezultate relevante pentru a facilita diseminarea rapidă și descoperirea de informații. Se recomandă accesul liber la aceste rezultate, dar sunt acceptate și materialele cu acces restricționat sau închis care pot ajuta în orice fel cercetarea dedicată situației create de Coronavirus.
Materiale acceptate: publicații, prezentări, postere, seturi de date, imagini, fișiere audio/ video, software, ș.a.).

La sfârșitul lunii aprilie va fi lansat și portalul OpenAIRE COVID-19 Gatewaycu misiunea de a colecta într-un singur loc, a stabili conexiuni și a asigura un punct de acces unic pentru toate rezultatele de mai sus, dar și pentru alte informatii agregate cu privire la COVID-19.

Informații detaliate despre ambele inițiative se regăsesc aici
Mai multe detalii
Știri asociate:
13 Oct 2020

Open Access Week - 20-23 Octombrie 2020

Săptămâna internațională a accesului liber - Open Access Week va avea loc în perioada 20-23 Octombrie 2020, cuvintele-cheie anul acesta fiind: â€žechitate” și â...

21 Sep 2020

Adunarea Generală OpenAIRE

Ca urmare a măsurilor de siguranța generate de răspândirea virusului SARS-CoV-2, Adunarea Generală OpenAIRE va avea loc, în perioada 12-16 Octombrie 2020, exclusiv în mediul virtual.Astfel, experți din ca...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.429, O: 466]