news big invatamant superior

Conferinţa finală a studiul european EUROSTUDENT VI

În perioada 6-7 martie 2018 s-a desfășurat la Berlin, conferinţa finală a studiul european EUROSTUDENT VI care a reunit peste 120 de reprezentanţi ai instituțiilor implicate.

În cadrul conferinţei au fost prezentate rezultatele principale ale studiului axate pe dimensiunile sociale şi economice ale studentului în Europa şi au fost abordate, într-o manieră comparativă, teme precum accesul la învăţămânul universitar, condiţiile de studiu, mobilitatea studenţilor dar şi direcţiile de orientare ale studenţiilor în piaţa muncii.

Pe lista participanților s-au regăsit și reprezentanți ai UEFISCDI, în calitate de responsabili cu implementarea studiului la nivel naţional.

Studiul european EUROSTUDENT, aflat în prezent în cea de a şasea etapa de implementare, îşi propune să contribuie la stabilirea de structuri naţionale de monitorizare a dimensiunii sociale a învăţământului superior, în 28 de state din Europa.

Începând din anul 2000, proiectul european a reuşit să construiască o reţea de grupuri de cercetare în peste 25 de ţări.
Mai multe detalii
Știri asociate:
15 Mar 2018

Rezultatele studiului european EUROSTUDENT VI

A fost încheiată cea de a şasea etapă de implementare a studiului european EUROSTUDENT. EUROSTUDENT VI şi-a propus să contribuie la stabilirea de structuri naţio...

13 Jun 2017

Cercetare naţională realizată în cadrul proiectului EUROSTUDENT VI

Ministerul Educaţiei Naţionale prin Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (ISE) şi UEFISCDI a demarat cercetarea naţională din cadr...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.437, O: 466]