EOSC fast track

EOSC fast track

Pe parcursul ultimelor săptămani, în care viața tuturor s-a schimbat, s-a înregistrat o intensificare a colaborării îninteriorul comunității științifice europeane ca răspuns la pandemia COVID-19. 

Multe instituții europene au semnat Declarația Wellcome Trust cu privire la partajarea datelor în situațiile de urgență în domeniul sănătății publice, fiind de acord să pună la dispoziție toate cercetările relevante despre COVID-19 , să permită accesul liber la rezultatele cercetării înainte de peer-review, precum și la datele de cercetare intermediare și finale referitoare la răspândirea pandemiei.

Astfel secretariatul EOSC a răspuns acestei provocări internaționale urgente prin introducerea unei proceduri rapide pentru a solicita finanțare în parteneriat, special dedicată activităților legate de COVID-19.

Tipurile de activități care pot aplica pentru finanțare și informații suplimentare se pot găsi accesând:
Mai multe detalii
Știri asociate:
29 Jul 2020

Articol - Cum să faci să funcționeze Știința Deschisă

Coordonatorul departamentului de Știință Deschisă din cardul Universității din Amsterdam, Frans Oort; împreună cu Matthias Bakker, senior policy a...

29 Jul 2020

Manifesto for EU COVID-19 Research

Încă de la primele semne de izbucnire a pandemiei generate de răspândirea Covid-19, Comisia Europeană a susținut intens cercetarea și inovarea precum și coordonarea efortu...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4094, O: 466]