Banner articol Noutati

GeoThermal Bridge Initiative - Selecție experți români

Proiectul “GeoThermal Bridge Initiative” urmărește stabilirea unui cadru de cooperare  strategică continuă între Islanda și România pentru a aborda provocările comune din sectorul energetic, inclusiv schimbările climatice, securitatea energetică și dezvoltarea durabilă. Acest lucru se va realiza prin facilitarea participării experților români la conferințe internaționale, evenimente platforme care susțin și promovează inițiativele energetice bilaterale și cooperarea la scară globală.

În cadrul acestui proiect s-a organizat o primă întâlnire în România, ce va fi urmată de o vizită de studiu pentru experții români la  instalațiile geotermale din Islanda. Această vizită va  include  întâlniri cu experți islandezi în energie geotermală, vizite la centrale geotermale precum și ateliere de lucru privind cele mai recente tehnologii geotermale și soluții referitoare la energia durabilă. Scopul proiectului este acela de a oferi perspective practice și experiență directă cu privire la utilizarea și gestionarea eficientă a resurselor geotermale și va stimula promovarea proiectelor comune de cercetare și dezvoltare între entitățile islandeze și cele române.

Proiectul se adreseaza experților din domeniul energiei geotermale, persoanelor  care ocupă funcții de decizie în cadrul autorităților regionale și naționale române, universitati și IMM din domeniu.

Dacă sunteti interesat să participati în acest proiect, vă invităm să completați chestionarul: https://forms.gle/KEDPKqsR7wRmzAWt7,  până la data de 19.07.2024.

Mai multe detalii
Știri asociate:
28 Jun 2024

KoM - Future of Food Systems Partnership – FutureFoodS

În perioada 19-20 iunie 2024 a avut loc evenimentul de lansare al Future of Food Systems Partnership – FutureFoodS.

28 Jun 2024

Conference: New Building blocks of the Bologna Process: (1) Fundamental Values and (2) Micro-credentials

UEFISCDI is organizing the conference “New Building blocks of the Bologna ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.1694, O: 133]