news deplasari internationale 1

Întâlnire de lansare a proiectelor finanțate prin The Sustainable Urbanisation Global Initiative Food-Water-Energy Nexus, inițiativă a JPI Urban Europe si Belmont Forum

În perioada 11-12 iunie 2018, la Londra, a avut loc întâlnirea de lansare a celor 15 proiecte finanțate prin inițiativa comună a JPI Urban Europe si Belmont Forum. Printre acestea se numără și proiectul Creating Interfaces din consortiul căruia face parte INCD Delta Dunării din Tulcea, în calitate de partener științific.

În data de 13 iunie, la sediul Catapult Future Cities, a fost organizat un workshop pe tema strategiilor de internaționalizare, unde au luat parte agenții de finanțare membre JPI Urban Europe și ale Belmont Forum. Concluziile preliminare ale acestui workshop au fost prezentate la întâlnirea grupului de lucru a agențiilor de finanțare din JPI Urban Europe (FAWG), în data de 14 iunie 2018.

Cele două zile dedicate lansării proiectelor (11-12 iunie 2018) s-au desfășurat cu prezentarea celor 15 proiecte, a ambițiilor acestora pentru cei trei ani în care se vor derula și cu ateliere de lucru pentru a identifica nevoile și interesele comune ale echipelor participante.
Workshopul de internaționalizare, organizat în data de 13 iunie la sediul Catapult Future Cities, derulat cu reprezentanți ai agențiilor de finanțare la nivel global, a dus la identificarea unor zone comune de cooperare internațională.

În data de 14 iunie agențiile din cadrul JPI Urban Europe s-au reunit pentru a discuta stadiul noilor propuneri de proiecte care se dezvoltă în prezent. Tot în cadrul acestei întâlniri s-au analizat stadiul noii strategii de cercetare și inovare a JPI Urban Europe (SRIA 2.0), rezultatele seriei de întâlniri de succes de la București și Londra și s-a prezentat planul pentru demararea consultărilor naționale (din această toamnă) pentru definitivarea conceptului SRIA 2.0.

Mai multe informații despre inițiativa comună JPI Urban Europe și Belmont Forum găsiți aici: https://jpi-urbaneurope.eu/calls/sugi/downloads/sugi-kick-off-meeting/, iar activitatea JPI Urban Europe poate fi urmărită pe pagina web: https://jpi-urbaneurope.eu.


 

Mai multe detalii
Știri asociate:
05 Apr 2019
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2307, O: 124]