PED map

Positive Energy Districts & Neighbourhoods – inițiativa care își propune să conecteze 100 de proiecte PED până în 2025

Positive Energy Districts & Neighbourhoods (PED/PEN) este un proiect derulat în cadrul planului strategic european pentru tehnologiile energetice (SET Plan), Acțiunea 3.2 – Orașe și comunități inteligente, care urmărește explorarea, finanțarea și promovarea proiectelor dezvoltate de municipalități și administrații locale, create în colaborare cu organizații de cercetare, mediul de afaceri și cetățeni, centrate pe soluții inteligente integrate pentru îmbunătățirea calității vieții: https://jpi-urbaneurope.eu/ped-pen/.

Pe 3 aprilie 2019, la Viena, a avut loc un workshop cu municipalități din Europa, agenții de finanțare și reprezentanți ai mediului de afaceri pentru identificarea priorităților strategice ale acestora, astfel încât inițiativa PED să poată răspunde informat cu instrumente care să sprijine dezvoltarea acestora în mod sustenabil. Dacă modelul de business și finanțarea mixtă și flexibilă au fost nominalizate drept elemente cheie ale acestui proces, surprinzătoare a fost importanța acordată conexiunilor, schimbului de experiență și creării unei rețele bazate pe încredere și interacțiune directă între diferitele categorii de actori. Din România au participat reprezentanți din Măgurele și Alba Iulia. Totodată, cu ocazia acestui workshop, a fost prezentat rezultatul primei mapări a proiectelor din Europa care corespund ambiției PED. 

Pe 4 aprilie, la sediul BMVIT (Ministerul pentru Transport, Inovare și Tehnologie din Austria), a fost organizată o întâlnire a agențiilor de finanțare interesate de PED în cadrul căreia s-au dezbătut modelul de funcționare a proiectului, căi de intervenție și acțiuni concrete posibile. Printre acestea s-a numărat lansarea în cursul anului următor a unui apel transnațional de tip ERA-NET Co-fund dedicat PED. 

Pentru mai multe informații, urmăriți website-ul JPI Urban Europe.


Mai multe detalii
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2348, O: 124]