GEP Noutati kit 870x370

Kit pentru elaborare Plan de Egalitate de Gen în universității și organizații de cercetare publice și private

Începând din 2022, organizațiile individuale care aplică în orice apel organizat în cadrul Programului Cadru Orizont Europa și aparținând categoriilor de entități juridice stabilite în statele membre ale UE sau în țările asociate (organisme publice, instituții de învățământ superior publice si private, organizații de cercetare publice și private) trebuie să aibă un Plan de Egalitate de Gen propriu, asumat de conducerea organizației și publicat pe site-ul acesteia.


Pentru a veni în sprijinul universităților și a organizațiilor de cercetare, publice și private, din România, Unitatea NCP din cadrul UEFISCDI a creat un model de Strategie și Plan de Egalitate de Gen. Acesta poate fi folosit, de exemplu, ca punct de plecare în elaborarea strategiei și planului pentru organizații ce nu dețin unul, sau poate fi aplicat total sau parțial cu planul existent.

Strategia și Planul de Egalitate de Gen ce trebuie menționate în aplicațiile (propunerile de proiect) pentru programul Orizont Europa poate fi publicată pe site-ul organizație  în limba română și/sau în limba engleză, decizia aparține organizației.
*Acest document oferă un exemplu și recomandări, vizând facilitarea procesului de creare a unui Plan de Egalitate de Gen în universități/organizații de cercetare, a nu se înțelege că acest exemplu ar trebui să înlocuiască strategia și planul propriu de egalitate de gen al universității/organizației de cercetare.

În vederea elaborării unui Plan de Egalitate de Gen pentru organizația dvs., vă invităm să consultați platforma EIGE și resursele puse la dispoziție de UEFISCDI în acest portal. 

Puteți să ne contactați pentru detalii și informații suplimentare la adresele: ncp@uefiscdi.ro și gep@uefiscdi.ro
Mai multe detalii
Știri asociate:
24 Nov 2021

Plan de Egalitate de Gen în UEFISCDI

Resurse Umane Guvernanță Instituțională Comunicare Instituțională Hărțuire sexuală/morală Finanțarea cercetării Ecosistem de inovare

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2932, O: 124]