Stire 19 ianuarie 2023 MLE 5 Tematich report

Mutual Learning Exercise -MLE - Thematic Report on Topic 5: Scaling up Citizen Science

Comisia Europeană a publicat recent documentul “Thematic Report on Topic 5: Scaling up Citizen Science” elaborat în cadrul Policy Support Facility Challenge - Mutual Learning Exercise (MLE) “Citizen Science Initiatives – Policy and Practice”.

Acest raport tematic se focusează pe dimensiunile și semnificațiile „scaling up citizen science”, factorii determinanți, factorii de succes, provocările și bunele practici în ceea ce privește extinderea, adaptarea, replicarea la o scară mai largă a proiectelor citizen science de succes, cu accent pe adoptarea de către policymakers. De asemenea, Raportul Tematic prezintă rezultatele celor trei sesiuni de lucru desfășurate în timpul reuniunii de la Berlin, Germania (7–8 noiembrie 2022) și furnizează o listă de opt domenii cheie de acțiune pentru policymakers care vizează sprijinirea extinderii proiectelor și campaniilor citizen science în toată Europa. În plus, sunt prezentate cele cinci proiecte citizen science implementate la nivel european (Plastic Pirates – Go Europe!, OpenStreetMap, CurieuzeNeuzen, Hush City și Roadkill) care au fost discutate în timpul întâlnirii de la Berlin.

Open Science Knowledge Hub Romania (OSKHR) din cadrul UEFISCDI este reprezentant național în cadrul Policy Support Facility Challenge - Mutual Learning Exercise (MLE) “Citizen Science Initiatives – Policy and Practice” organizat de către DG Research & Innovation, Comisia Europeană.

Raportul integral poate fi descărcat aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
03 Feb 2023

Conferința Națiunilor Unite pentru Știința Deschisă

Cea de-a treia Conferință a Națiunilor Unite pentru știință deschisă, va avea loc în perioada 8-10 februarie 2023 (între orele 9.00 și 13.30, ora N...

02 Feb 2023

e-IRG White Paper 2022

e-IRG White Paper 2022 a fost publicată și este disponibilă integral în Zenodo.Cartea albă e-IRG 2022 abordează coordonarea și cooperarea între infrastructurile electronice europene reprezentând o continuare ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4935, O: 148]