Stire 24 August 2021 RDA Open Call

Open CALL - Optimising (RDA) Open Science Frameworks and Guidelines in the context of EOSC

Ca parte a proiectului EOSC Future, Research Data Alliance (RDA) lansează un Apel de propuneri de proiecte ”Optimising (RDA) Open Science Frameworks and Guidelines in the context of EOSC” în vederea îmbunătățirii arhitecturilor tehnice de date pentru Cloud-ul European pentru Știință Deschisă (EOSC). Se recomandă ca propunerile să se concentreze pe menținerea, optimizarea și documentarea arhitecturilor existente, în conformitate cu rezultatele și recomandările RDA. Propunerile poti fi depuse până la 29 octombrie 2021, ora 16.00 CEST prin intermediul platformei EOSC Future Grants.


EOSC Future dorește să dezvolte și să alinieze specificațiile tehnice ale Cloud-ului European pentru Știință Deschisă (EOSC) cu nevoile din viața reală ale diverselor comunități de cercetare ale UE. Deși există deja multe specificații pentru interoperabilitatea datelor FAIR, acestea trebuie să fie optimizate și documentate în continuare pentru a fi (re) implementate în EOSC. Apelurile deschise RDA urmăresc să angajeze comunitatea științifică pentru a îmbunătăți specificațiile tehnice.

Informații suplimentae pot fi accesate aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
04 Oct 2021

RDA European office opens 2 vacancies

Research Data Alliance – RDA este o inițiativă globală non-profit, fondată în 2013. În aprilie 2020, a fo...

27 Sep 2021

Webinar - Supporting Interdisciplinary Sample Data Discovery, Integration, and Reuse

Evenimentul ESIP / RDA Physical Samples programat în 7 octombrie 2021 va explora abordările actuale și planificate pentru a sp...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.6082, O: 160]