Stire 22 Aprilie Open Covid Pledge Update

Open COVID Pledge - update

Mari companii internaționale din domeniul tehnologic (Amazon, Facebook, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Microsoft și Sandia National Laboratories) s-au alaturat coaliției Open COVID Pledge punându-și la dispoziție în regim deschis drepturile de proprietate intelectuală - brevetele pentru a sprijini lupta împotriva COVID-19 și minimizarea impactului bolii.

Urmând exemplul Intel, Fundația Fabricatorz și a multor altor organizații, aceste companii se alătură ca Founding Adopters ai coaliției prin eliberarea a sute de mii de brevete pentru utilizare la nivel mondial de către cercetători, oameni de știință și alți actori interesați care lucrează pentru a pune capăt răspândirii și a minimiza impactul bolii, inclusiv prin cercetare, diagnostic, prevenire și retenție.

Creative Commons și-a anunțat sprijinul formal pentru acest proiect la începutul lunii, unindu-și forțele cu experți în domeniul juridic, cercetători și oameni de știință pentru crearea coaliției și elaborarea a două noi licențe.

Mai multe informații aici și aici 
Mai multe detalii
Știri asociate:
29 Jul 2020

Articol - Cum să faci să funcționeze Știința Deschisă

Coordonatorul departamentului de Știință Deschisă din cardul Universității din Amsterdam, Frans Oort; împreună cu Matthias Bakker, senior policy a...

29 Jul 2020

Manifesto for EU COVID-19 Research

Încă de la primele semne de izbucnire a pandemiei generate de răspândirea Covid-19, Comisia Europeană a susținut intens cercetarea și inovarea precum și coordonarea efortu...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4189, O: 466]