Stire 22 Aprilie Open Covid Pledge Update

Open COVID Pledge - update

Mari companii internaționale din domeniul tehnologic (Amazon, Facebook, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Microsoft și Sandia National Laboratories) s-au alaturat coaliției Open COVID Pledge punându-și la dispoziție în regim deschis drepturile de proprietate intelectuală - brevetele pentru a sprijini lupta împotriva COVID-19 și minimizarea impactului bolii.

Urmând exemplul Intel, Fundația Fabricatorz și a multor altor organizații, aceste companii se alătură ca Founding Adopters ai coaliției prin eliberarea a sute de mii de brevete pentru utilizare la nivel mondial de către cercetători, oameni de știință și alți actori interesați care lucrează pentru a pune capăt răspândirii și a minimiza impactul bolii, inclusiv prin cercetare, diagnostic, prevenire și retenție.

Creative Commons și-a anunțat sprijinul formal pentru acest proiect la începutul lunii, unindu-și forțele cu experți în domeniul juridic, cercetători și oameni de știință pentru crearea coaliției și elaborarea a două noi licențe.

Mai multe informații aici și aici 
Mai multe detalii
Știri asociate:
05 Apr 2021

Workshop FAIRsFAIR

În săptămâna 7-15 aprilie, FAIRsFAIR va oferi persoanelor din cadrul proiectului precum și părților interesate externe oportunitatea de a lua contact cu toate lucrurile FAIR! Punctul culmi...

25 Mar 2021

Platforma - Open Research Europe

Comisia Europeană a lansat „Open Research Europe”, o platformă pentru publicarea lucrărilor științi...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3761, O: 160]