Colaj Pitch Day Zoom

Policy Accelerator Hub și-a prezentat finaliștii primei ediții în cadrul Pitch Day - Policy Accelerator Hub

Participanții primei cohorte a Policy Accelerator hub și-au prezentat miercuri, 30 septembrie, politicile publice dezvoltate în cadrul programului în fața unui juriu format din decidenți politici, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai sectorului neguvernamental în cadrul Pitch Day @Policy Accelerator Hub, un eveniment organizat în cadrul proiectului CERT-ANTREP, sub umbrela Cafenelei de InovareÎnscrierile pentru o nouă ediție a programului încep în toamna acestui an. 

Evenimentul a fost deschis de prof. univ. dr. Remus Pricopie – Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu –manager al proiectului CERT-ANTREP și prof. univ. dr. Adrian Curaj – Director UEFISCDI și coordonator al Catedrei UNESCO pentru Politici în Ştiinţă şi Inovare – SNSPA, care au vorbit despre rezultatele și aspirațiile primului program pilot de accelerare de politici publice.

Cei patru finaliști ai programului au avut ocazia să-și susțină propunerile de politici publice la care au lucrat în ultimele șapte luni și să primească feedback de la un juriu format din specialiști în domeniu din care au făcut parte: 

 • Ligia Deca – Consilier Prezidențial, Departamentul Educație și Cercetare
 • Victor Negrescu – Vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură din Parlamentul European
 • Dragoș Preda – Secretar de stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Telecomunicaţiilor
 • Ioana Petrescu – Harvard Kennedy School, Director al Centrului de Leadership și Inovare, SNSPA
 • Gabriela Mechea – Asociaţia Patronală a Industriei de Software și Servicii, ANIS
 • Dorin Pena – AmCham Board Member
 • Mihai Sebe – Institutul European
 • Cristina Ionescu – Camera de Comerț și Industrie a României.

Le-au fost alături  și mentorii care i-au ghidat pe tot parcursul procesului  - Mădălina Marcu – Romanian Business Leaders & Asociația pentru Relații Comunitare, Matei Dumitrescu – TechAngels, Ionuț Țața – Asociația Pro Democrația & Iceberg +  și Peter Barta – Commons Accel.

Cele patru politici publice finalizate au abordat teme importante pentru societate precum: digitalizare, securitate cibernetică sau fake news:

 • Mădălin Blidaru - Ne pregătim pentru viitor: Registrul unic voluntar pentru evidența persoanelor vulnerabile
 • Roberta Răducu - Generațiile din România și comunicarea digitală a instituțiilor publice
 • Adrian Preda - Depășirea efectelor negative ce pot apărea în societate în urma dezinformării generate de efectele sharp power
 • Miruna Iliescu - Building cybersecurity in Romanian small and mid-sized businesses

Policy Accelerator Hub a apărut în februarie 2020 la inițiativa SNSPA, UEFISCDI și CCIR în cadrul proiectului CERT-ANTREP (Cercetător-antreprenor pe piața muncii în domeniile de specializare inteligentă) și și-a propus să fie o inițiativă unică, nu doar pentru SNSPA, dar și pentru România, prin care talentul din mediul universitar își poate valorifica potențialul și își poate croi propriul drum pentru a creiona o viziune a viitorului țării, inclusiv prin sinergii pozitive cu mediul de business și organizațiile de reprezentare  a acestuia.

Policy Accelerator Hub și-a propus să preia experienta internațională și să o transforme într-un proiect pilot, fundamentat de un concept agil care se actualizează pe baza lecțiilor învățate și care își propune crearea de capabilitate. Astfel, din toamnă Policy Accelerator Hub se pregătește să primească o nouă serie de doctoranzi și postdoctoranzi care sunt interesați să dezvolte politici publice și să genereze idei și soluții cu impact social.

Mai multe detalii
Știri asociate:
18 Oct 2021

Policy Accelerator Hub – rezultatele programului

Cea de-a doua ediție a Policy Accelerator Hub s-a încheiat cu finalizarea a 6 policy brief-uri dezvoltate de participanți în cadrul programului. 

18 Dec 2020
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2514, O: 133]