Poza articol

Policy Accelerator Hub – rezultatele programului

Cea de-a doua ediție a Policy Accelerator Hub s-a încheiat cu finalizarea a 6 policy brief-uri dezvoltate de participanți în cadrul programului. 

Policy Accelerator Hub a fost creat în 2019, în cadrul CERT-ANTREP, un proiect dezvoltat de SNSPA, în parteneriat cu UEFISCDI și CCIR. Hub-ul și-a propus ca, folosind modelul acceleratoarelor de business, să creeze un spațiu de colaborare în care studenții să învețe să dezvolte politici publice, urmărind toți pașii – de la idee până la prezentarea politicii dezvoltate în fața decidenților.

Programul de accelerare a presupus o serie de evenimente care au avut rolul de a-i familiariza pe participanți cu noțiunea de politici publice, de a le recomanda modele de policy briefs sau white papers, de a le prezenta povești de succes și de a-i pune în legătura cu decidenți politici. Evenimentele au fost dublate de un program de mentorat în care participanții și-au ales o temă de politică publică și au lucrat alături de mentori la dezvoltarea unui policy brief.
 
În 2019 Policy Accelerator Hub a fost lansat ca un hub fizic în cadrul SNSPA, cu evenimente și întâlniri offline, dar din cauza situației epidemiologice actuale, întreg programul s-a desfășurat online.

În cadrul celor doua ediții (2019-2020 și 2020-2021) au intrat în accelerator 112 participanți (38 în prima ediție și 74 în cea de-a doua). Dintre aceștia 88 au participat la Connect (acces la evenimente, întâlniri), iar 38 au participat la Connect & Accel (dezvoltarea de politici propriu-zise). În cadrul Connect & Accel au fost dezvoltate în cei doi ani de proiect 11 policy briefs, din care au fost prezentate în fața decidenților politici 8.

Policy Briefs finalizate în ediția 1:
Policy briefs dezvoltate în ediția 2:
Finaliștii programului au avut ocazia să-și susțină propunerile de politici publice și să primească feedback de la jurii format din specialiști în domeniu în cadrul celor două evenimentei Pitch Day. Cafeneaua de Inovare, în 2020 și august 2021. Printre decidenții care au oferit feedback se numără Ligia Deca - Consilier Prezidențial, Departamentul Educație și Cercetare, Victor Negrescu – Vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură din Parlamentul European, Dragoș Preda - Secretar de stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Telecomunicaţiilor, Ioana Petrescu – Harvard Kennedy School, Director al Centrului de Leadership și Inovare, SNSPA, Gabriela Mechea – Asociaţia Patronală a Industriei de Software și Servicii, ANIS, Dorin Pena – AmCham Board Member, Mihai Sebe – Institutul European, Cristina Ionescu – Camera de Comerț și Industrie a României, Andreea Paul, fondator Inaco, Ioana Grindean - director executiv al ReadyNation România, expert în educatie timpurie și Ana Bobirca, Central European Financial Services.

Pe parcursul celor două ediții participanților le-au fost alături mentorii care i-au ghidat pe tot parcursul procesului - Mădălina Marcu – Romanian Business Leaders & Asociația pentru Relații Comunitare, Matei Dumitrescu – TechAngels, Ionuț Țața – Asociația Pro Democrația & Iceberg Plus și Peter Barta – Commons Accel.

Policy Accelerator Hub a însemnat, de asemenea:
  • 24 meetups – evenimente de inspirație si invatare, de conectare cu experti in politici publice
  • 2 evenimente Ideation – identificare de idei pentru recomandari de politici publice
  • 8 sesiuni de mentorat de grup – evenimente de lucru pentru dezvoltarea de policy briefs
  • 4 sesiuni pregatire pentru pitch
  • 2 workshop-uri (dezbateri) și Pitch day Cafeneaua de Inovare

Felicitări tuturor celor implicați în proiect!


Mai multe detalii
Știri asociate:
18 Dec 2020
18 Nov 2020

Policy Accelerator Hub – rezultatele primei ediții

UEFISCDI, în calitate de co-organizator al Policy Acc...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2818, O: 133]