Stire 12 Martie 2021 OpenAIRE NEXUS

Proiect OpenAIRE-Nexus

Comunitatea OpenAIRE anunță lansarea proiectul OpenAIRE-Nexus care agregă pentru Europa, EOSC și ceilalți actori interesati un set de servicii pentru implementarea și accelerarea Open Science. Pentru a le încorpora în fluxurile de lucru ale cercetătorilor, făcându-i să accepte și să adopte mai ușor practicile Open Science de deschidere și echitate. Pentru a oferi bibliotecilor și comunităților de cercetare instrumentele necesare pentru a-și face rezultatele muncii mai vizibile. Pentru a ajuta factorii de decizie să înțeleagă mai bine mediul și ramificațiile științei deschise, criteriile de recompensare științifică, indicatorii de impact, astfel încât să crească potențialul de cercetare și inovare. Pentru a încuraja inovația, oferind IMM-urilor date deschise despre producția științifică.

În acest scop, OpenAIRE-Nexus încorporează către EOSC paisprezece servicii, furnizate de instituții publice, e-infrastructuri și companii, structurate în trei portofolii: ”PUBLISH, MONITOR and DISCOVER”. Serviciile sunt utilizate pe scară largă în Europa și nu numai și sunt integrate în OpenAIRE-Nexus pentru a asambla un pachet uniform de comunicare științifică deschisă pentru EOSC. Proiectul își propune să formeze sinergii cu alte proiecte premiate: INFRAEOSC-07, INFRAEOSC-03, infrastructuri de cercetare, e-infrastructuri și servicii de comunicare științifice ce definesc un cadru comun de interoperabilitate a Științei Deschise pentru EOSC.

Mai multe informații despre proiect pot fi accesate aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
18 Jan 2022

OpenAIRE Learning Platform

OpenAIRE anunță lansarea unei noi platforme de învățare: un punct central pentru răspândirea bunelor practici în cercet...

09 Dec 2021

Webinar - OpenAIRE Open Science Observatory

OpenAIRE va prezenta, în data de 15 Decembrie 202, platforma ”OpenAIRE Open Science Observatory”, o ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4562, O: 160]