Stire 20 octombrie 2021 Proiect Ecomore CR

Proiectul Ecomore

Știința cu cetățenii (Citizen science), componentă a știinţei deschise este o formă de participare publică la proiecte de cercetare prin care cetăţenii sunt implicaţi în diferite etape ale procesului de cercetare ştiinţifică.

Proiectul Ecomore finanțat în cadrul competiției “Proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente”( PN-III-P1-1.1-TE2019-078) desfășurată de UEFISCDI, este un proiect de tip “Citizen science”, care și-a propus să implice activ cetățenii în cercetare.
Obiectivul proiectului este de a dezvolta capacitatea cetățenilor de a raporta și monitoriza poluarea apei și de a promova implicarea activă a comunităților în creșterea gradului de conștientizare, educare și luare a deciziilor. Proiectul va contribui la o înțelegere mai bună a relațiilor public-experți, va permite dialogul reciproc între diverse comunități implicate, va oferi cetățenilor oportunitatea de a-și exprima opiniile cu privire la problemele legate de calitatea apei și pierderea serviciilor ecosistemice și va ajuta la înțelegerea percepțiilor cetățenilor cu privire la participarea în proiecte de “citizen science”.

Astfel, publicul din România poate contribui la realizarea acestui proiect de cercetare dar și la procesul de remediere a sistemelor acvatice poluate din România prin utilizarea platformei interactive dedicată calității apelor din România, care oferă posibilitatea transmiterii de date (poze) ale sistemelor acvatice poluate din România. Rezultatele finale ale proiectului vor fi împărtășite în regim cu acces liber (open access) către publicul larg.

Vă invităm să contribuiți la atingerea obiectivelor acestui proiect cu date (poze) ale sistemelor acvatice poluate din România.

Informații suplimentare pot fi accesate pe pagina proiectului sau contactând coordonatorul aici,
Mai multe detalii
Știri asociate:
27 Mar 2023

CHAPTER XL: Of Focus On Open Science Barcelona

în data de 27 martie va avea loc evenimentul ”CHAPTER XL: Of Focus On Open Science Barcelona”, obiectul discuțiilor va fi rolul organizațiilor de cercetare în ...

24 Mar 2023

Webinar Diamond Open Access

În 2023, inițiatorii 'Planului de acțiune pentru Diamond Open Access - DOA' invităm comunitatea interesată să facă pași decisivi către un ecosistem de comunicare academică Diam...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3998, O: 133]