Banner articol Noutati NCP

Raport UEFISCDI 2023

În anul 2023 am continuat dezvoltarea și implementarea politicilor publice care vizează îmbunătățirea calității, accesibilității, internaționalizării și relevanței învățământului superior și am contribuit la procesele de evaluare pentru competițiile organizate în cadrul PNRR. Prin intermediul alocării resurselor, monitorizării performanței și promovării inovației, se poate contribui semnificativ la creșterea și dezvoltarea sistemului educațional.

Pe componenta de cercetare-inovare am marcat atât finalizarea unui program cadrul de finanțare a cercetării și inovării, cât și deschiderea unuia nou, care să răspundă nevoilor actuale și să încurajeze colaborarea interdisciplinară. Acest nou cadru de finanțare va promova cercetarea orientată spre soluții, care să abordeze problemele urgente ale societății, precum sănătatea publică, schimbările climatice, tehnologiile emergente și tranziția verde către neutralitate climatică.

Dacă privim retrospectiv constatăm că eforturile depuse au avut un impact semnificativ asupra domeniilor de cercetare, aducând contribuții valoroase la progresul societății și au contribuit la sprijinirea cercetării orientate spre tranziția către o societate mai sustenabilă și rezilientă, ce asigură acces echitabil la finanțare pentru cercetători din medii și organizații diverse.

Vă invităm să parcurgeți Raportul UEFISCDI 2023 pentru a afla care au fost inițiativele și proiectele relevante pe fiecare direcție de acțiune și, totodată, să rămâneți alături de noi în 2024, pentru a continua să facem diferența împreună!
Mai multe detalii
Știri asociate:
29 May 2023

Raport UEFISCDI 2022

Anul 2022 a fost unul bun, cu confirmări și consolidări, dar mai ales cu deschideri spre viitor. Am continuat și extins parteneriatele la nivel internațional și am contribuit major la con...

24 Jun 2022

Raport activitate UEFISCDI 2021

Adaptabilitate a fost cuvântul care definește, poate, cel mai bine activitatea realizată în anul 2021 la nivelul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Super...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2395, O: 133]