Stire 21 noiembrie 2022 MLE 4th thematic report

Raportul tematic “Enabling environments and sustaining citizen science”

Pentru ca știința cu cetățenii să-și dezvolte pe deplin potențialul de a obține un impact real asupra societății, precum și noi cunoștințe și perspective științifice, este esențial ca statele membre să creeze un cadru favorabil care să permită sprijinirea și promovarea inițiativelor și practicilor ”citizen science”.

În acest context Comisia Europeană a publicat raportul tematic “Enabling environments and sustaining citizen science” elaborat în cadrul Policy Support Facility Challenge - Mutual Learning Exercise (MLE) “Citizen Science Initiatives – Policy and Practice”. Acesta se concentrează pe factorii favorizanți și pe cadrul instituțional și de guvernanță care pot sprijini ”citizen science”, cu un accent pe rolul diferitelor părți interesate, inclusiv institute de cercetare, agenții de finanțare, autorități publice, întreprinderi și organizații ale societății civile în promovarea ”citizen science”. Raportul cuprinde rezultatul discuțiilor a două ateliere de lucru dedicate recomandărilor privind factorii favorizanți, bunele practici, lecțiile învățate și factorii de succes identificați pentru a implementa noi factori favorizanți pentru „citizen science”.

Open Science Knowledge Hub Romania (OSKH) din cadrul UEFISCDI este reprezentant național în cadrul Policy Support Facility Challenge - Mutual Learning Exercise (MLE) “Citizen Science Initiatives – Policy and Practice” organizat de către DG Research & Innovation, Comisia Europeană.

Raportul integral poate fi descărcat aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
23 Nov 2022

Planul național de acțiune pentru cercetare deschisă - Irlanda

Cercetarea deschisă aduce beneficii tuturor, făcând cercetarea disponibilă fără bariere pentru cercetători, factori de decizie, studenți și...

21 Nov 2022

International Funders Workshop

În perioada 8-9 Noiembrie, reprezentanți din peste 25 de organizații de finanțare a cercetării din întreaga lume, fundații, organizații de cercetare și asociații s-au reunit la Amsterdam în cadrul even...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3505, O: 161]