Banner articol Noutati

România este prima țară europeană care se alătură programului LIF Global

Șaptezeci de antreprenori care prin activitatea lor promovează obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU au fost selectați pentru 2022 Leaders in Innovation Fellowships (LIF) Global Programme. Aceștia urmează să primească sprijin din partea Royal Academy of Engineering pentru a accelera dezvoltarea afacerilor lor și a inovațiilor pe care le propun, inovații care abordează o varietate de provocări, de la securitatea alimentară și prevenirea bolilor până la deșeurile de plastic și transportul electrificat.

LIF este un program de formare și mentorat care oferă sprijin equity-free antreprenorilor din întreaga lume. LIF își propune să sprijine antreprenori care proiectează soluții locale pentru unele dintre cele mai mari provocări ale umanității, care le transpun în soluții sociale și care creează oportunități economice pentru comunitățile lor.

Barbados și România se alătură programului în acest an ca noi țări partenere, din care au fost selectați inovatori care au dovedit ingeniozitate în proiectele lor și potențial de a contribui la obiectivele de dezvoltare. Sprijinite de Departamentul pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială (BEIS) al guvernului Regatului Unit, cele zece țări partenere ale LIF Global 2022 sunt: Barbados, Brazilia, Columbia, India, Indonezia, Malaezia, Mexic, Peru, România și Thailanda.

Cercetătorul român Dr. Costin-Ioan Popescu, fondatorul Prothanor Biotech, a fost selectat pentru testul său rapid de diagnosticare pentru virusurile hepatitei B, C și D. Folosind doar o singură probă de la pacient, testul, extrem de accesibil, va ajuta la deblocarea unor noi niveluri de detectare și prevenire a bolilor în țările cu venituri mici și medii (LMIC), unde virusurile hepatitei sunt subdiagnosticate. Este unul dintre primele teste rapide din lume pentru depistarea hepatitei D, cea mai gravă variantă de hepatită. Organizația Mondială a Sănătății estimează că 4,5 milioane de decese premature ar putea fi prevenite la nivel global până în 2030 printr-o mai bună detectare și tratare a virusului.


În următoarele șase luni, întreaga cohortă LIF Global va beneficia instruire intensivă, inclusiv evenimente online și offline atât în țara de origine, cât și în Marea Britanie. Antreprenorii vor putea să se conecteze cu diverse rețele locale de inovare și cu colegii LIF și să primească mentorat personalizat, dublat de o serie de întâlniri unu-la-unu, oferite prin Shine, un consorțiu de parteneri format din Universitatea din Suffolk, ChangeSchool și Mowgli Mentoring. Programul se încheie cu acces exclusiv la comunitatea unică de absolvenți online a LIF, cu sprijin continuu pentru anii următori.

_________________

Meredith Ettridge, șeful departamentului de dezvoltare durabilă a Royal Academy of Engineering, a declarat: „Antreprenoriatul și ingineria combinate sunt o forță puternică a binelui, așa cum arată gama uluitoare de inovație din această cohortă. Abilitățile și pasiunea lor demonstrează potențialul comunității LIF de a construi capacități de inginerie și leadership în țările lor și este o onoare să îi susținem pe măsură ce promovează oportunitățile economice și dezvoltarea de lungă durată.

_________________

LIF a atras laude internaționale și a consolidat parteneriatele între națiuni de la lansarea sa în 2015, companiile sale catalizând peste 2.600 de locuri de muncă în întreaga lume și asigurând finanțare de peste 86 de milioane de dolari. Toți participanții se alătură unei comunități de absolvenți de peste 1.000 de antreprenori globali implicați și pasionați care pot accesa suita de programe internaționale a Academiei care oferă finanțare personalizată, instruire și sprijin cercetătorilor și antreprenorilor, cât și legături cu ecosistemul de inovare din Regatul Unit. În prezent, programul caută parteneri și finanțatori pentru a ajuta cât mai mulți inovatori.Mai multe detalii
Știri asociate:
26 Oct 2022

Prelungire termen depunere aplicații Programul Leaders in Innovation Fellowship Global 2023

Partener al Royal Academy of Engineering, UEFISCDI anunță o nouă ediție a programulu...

25 Oct 2021

Apel deschis: Programul Leaders in Innovation Fellowship Global

Partener al Royal Academy of Engineering, UEFISCDI anunță lansarea programului

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.5137, O: 161]