The Leaders in Innovation Fellowships (LIF)

The Leaders in Innovation Fellowships (LIF) este un program individual și personalizat al Royal Academy of Engineering. Acesta se adresează cercetătorilor din domeniul ingineriei, interesați de activități de antreprenoriat, care să conducă la prototipuri la scară mică, cu potențial de a contribui la dezvoltarea socială și economică a țării.

LIF Global reunește lideri din comunitatea globală de inovare oferindu-le informații axate pe comercializarea rezultatelor, dar și experiență diversă, cu beneficii pe termen scurt și lung.

Prin intermediul parteneriatului cu Royal Academy of Engineering, UEFISCDI își continuă rolul de a susține creșterea capacității de inovare a României. Crearea unei legături durabile cu Regatul Unit al Marii Britanii, prin implicarea în programul Leaders in Innovation Fellowship Global, va conduce la dezvoltarea unei rețele de sprijin cu pentru inovatorii români. Astfel, aceștia vor avea acces la resurse de învățare, oportunități personalizate de formare și mentorat, acces la o rețea de experți naționali și internaționali, pentru creșterea și dezvoltarea afacerilor.

Principalele obiective ale programului:
  • creșterea numărului de afaceri și o mai bună performanță a acestora în piață;
  • crearea de locuri de muncă noi și cu valoare adăugată;
  • inovații din domeniul ingineriei care să răspundă mai bine provocărilor sociale, de mediu și economice;
  • îmbunătățirea ecosistemelor locale în vederea sprijinirii antreprenoriatul și inovării;
  • o mai bună colaborare la nivel local și internațional între companii și instituții de cercetare, care vor promova inovarea din domeniul ingineriei și vor sprijini comercializarea rezultatelor;
  • îmbunătățirea legăturilor dintre dintre Marea Britanie și țările membre în program, la nivelul resurselor umane din știință, cercetare și inovare.

Programul este structurat pe 3 piloni:

Pilon 1: Analiza nevoilor individuale și stabilirea obiectivelor
Programul este adaptat nevoilor individuale, astfel încât să îi poată sprijini pe cei implicați în identificarea și să depășirea barierelor în calea creșterii și dezvoltării comerciale. Participanți vor colabora îndeaproape cu colegii lor, mentorii și formatorii pentru a defini obiective pe termen scurt și mediu, precum și planuri de acțiune în vederea atingerii obiectivelor propuse.

Pilon 2: Integrarea în ecosistem
LIF Global își propune să extindă și să diversifice legăturile participanților la nivelul sectorului privat, punând bazele unor colaborări extinse cu partenerii economici de la nivel local. Crearea unor noi colaborări între firme și instituții de cercetare, la nivel local, dar și internațional, va îmbunătăți inclusiv capacitatea ecosistemului de a sprijini antreprenoriatul și inovarea pe termen lung.

Pilon 3: Formarea grupurilor
Una dintre preocupările LIF este de a contribui la formarea unui grup puternic de participanți. Bursierii LIF primesc sprijin individual, beneficiind totodată de schimburi de experiență cu colegii lor. În funcție de numărul participanților înscriși în program se pot constitui grupuri mai mici, fiecare concentrându-se pe o anumită provocare, comună membrilor grupului.

Detalii despre program găsiți aici
Persoane de contact:
alexandru dinu 90
Alexandru Dinu
Responsabil proiect
Telefon:
+40 21 307 19 93
Fax:
+40 21 311 59 92
alex.dinu@uefiscdi.ro
Știri asociate:
26 Oct 2022

Prelungire termen depunere aplicații Programul Leaders in Innovation Fellowship Global 2023

Partener al Royal Academy of Engineering, UEFISCDI anunță o nouă ediție a programulu...

26 Jan 2022

România este prima țară europeană care se alătură programului LIF Global

Șaptezeci de antreprenori care prin activitatea lor promovează obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU au fost selectați pentru

25 Oct 2021

Apel deschis: Programul Leaders in Innovation Fellowship Global

Partener al Royal Academy of Engineering, UEFISCDI anunță lansarea programului

https://uefiscdi.gov.ro/the-leaders-in-innovation-fellowships-lif
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3064, O: 154]