Cover SIR

StudyinRomania app - prima aplicație de mobil ce prezintă oferta educațională a universităților românești

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) împreună cu Ministerul Educației lansează astăzi, 8 iunie 2022, aplicația de mobil StudyinRomania de promovare a ofertei educaționale a universităților românești.

Aplicația, prima de acest fel din România, se adresează atât tinerilor din afara țării (din țări UE și non-UE), cât și tinerilor din România cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, interesați să urmeze un program de studiu în universitățile din România, pe durata unui întreg ciclu de studiu sau pentru un semestru. 

Aplicația este disponibilă pentru descărcare în magazinele online, atât pentru utilizatorii de Android, cât și pentru utilizatorii iOS. Aceasta este interconectată cu platforma StudyinRomania și oferă informații pentru potențialii studenți care își doresc să studieze în România, dar și pentru cei care sunt deja studenți înscriși la universitățile românești, prin intermediul a două meniuri principale: I Want to Study in Romania (Vreau să studiez în România) și I am a Student in Romania (Sunt student în România).

Aplicația include date despre România, detalii cheie despre universitățile românești, respectiv centrele universitare și oferta educațională disponibilă, procesul de admitere, burse, viză și permis rezidență, drepturile și obligațiile studenților, organizații studențești disponibile în universități, voluntariat sau Programul Erasmus+. Totodată, utilizatorii pot să își seteze în aplicație subiecte de interes pentru care își doresc să primească notificări. Aplicația StudyinRomania este disponibilă în limba engleză și română, cu mențiunea că momentan anumite detalii despre universități sunt disponibile numai în engleză, întrucât conținutul este preluat din platforma StudyinRomania.

Aplicația de mobil StudyinRomania face parte din mecanismele de promovare a învățământului superior românesc sub umbrela StudyinRomania, alături de varianta îmbunătățită a platformei StudyinRomania, filmul video de promovare a învățământului superior, cât și platforma de aplicare la bursele oferite de Guvernul României din bugetul Ministerului Educației prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe.

Aplicația StudyinRomania a fost dezvoltată în cadrul proiectului “Calitate în învățământul superior: Internaționalizare și baze de date pentru dezvoltarea învățământului românesc (POCU-INTL)”, derulat în perioada 2018 - 2022, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional „Capital Uman” (POCU).
Mai multe detalii
Știri asociate:
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2209, O: 133]