AS ERC LumpsumADG 2024

Utilizarea sumelor forfetare (lump sum) în proiectele ERC Advanced Grants 2024

ERC a demarat introducerea unei noi modalități de acordare a granturilor, și anume sub formă de „sume forfetare”, care va fi pusă în aplicare ca o schemă pilot doar pentru granturile ERC Advanced Grants 2024.

Abordarea de finanțare cu sume forfetare elimină toate obligațiile referitoare la raportarea costurilor efective, diagramele și auditurile financiare ex post. Obiectivul este reducerea masivă a erorilor și a eforturilor de administrare în cazul granturilor ERC Advanced Grants. Suma forfetară va fi acordată pe baza unui buget care va trebui să fie bine explicat și justificat în propunere. 80% din suma grantului acordat va fi asigurată la începutul proiectului, restul de 20% la finalizarea acestuia. Plățile finale ale granturilor bazate pe sume forfetare depind de finalizarea activităților descrise în Acordul de Finanțare.

Pentru granturile ERC, întreaga propunere va fi considerată oficial ca un „pachet de lucru”, iar conceptul de „finalizare” a acelui pachet de lucru nu va însemna în mod explicit că obiectivele individuale ale propunerii vor fi atinse. Acest lucru ar fi pur și simplu imposibil pentru un proiect cu risc ridicat care este conceput cu mai mult de cinci ani înainte de data finalizării sale.

În cazul în care proiectul necesită o abatere semnificativă de la ruta de investigație propusă inițial în propunerea de proiect, beneficiarul poate solicita o modificare, astfel încât efortul depus pentru îndeplinirea unui obiectiv nou definit să poată fi acoperit de grant.

Informații detaliate găsiți aici.

Mai multe detalii
Știri asociate:
01 Jul 2024

European Prize for Women Innovators - ediția 2025

Consiliul European pentru Inovare (EIC),  Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) și Institutul European pentru Inovare și Tehnologie (EIT) lansează ed...

26 Jun 2024

ERC Info Day for Widening Participation

În data de 2 iulie 2024, European Research Council (ERC) va fi gazda unui 

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2621, O: 133]